Make complex easy

Wil je weten wat we precies doen bij onze afdeling Verspaning en hoe onze collega’s het ervaren? Lees hieronder verder! 

Dominique – CNC-draaier

Als CNC-draaier bij Tuin sta ik achter een CNC-draaifreescombinatie en van nul tot finish maken wij producten. Dat gaat dus van de tekening werkvoorbereiding en materiaal tot het volledig programmeren van de CNC-machine om zo tot een goed eindproduct te komen. Een afwisselende baan waarbij ik bijna nooit stilzit!

Altijd bezig

Wij werken hier in ploegen en je start om 06.45 uur of om 14.00 uur. Je dag begint altijd met een overdracht. Bij de ochtendploeg is dat op papier. Start je werkdag in de middag, dan heb je eerst een overdracht met een collega. Je kijkt dan samen waar in het proces je bent gebleven.

Het is zaak dat de machine zoveel mogelijk blijft draaien, dus daar ga je vervolgens gelijk mee aan de slag. In de tussentijd als de machine draait, kijk je of je alvast iets kan uitzoeken, voorbereiden of klaarzetten. Dat maakt dat je hier altijd bezig bent en maar weinig stilzit. Alleen als je iets moet programmeren aan de machine, dan zit je achter een computer.

Uitdagend

Wat het werk een leuke uitdaging maakt, is dat ik graag nog veel meer en vooral sneller dingen onder de knie willen hebben. Er is nog zoveel te leren! Maar door het lopende werk en de machine draaiende houden, vliegen de dagen hier voorbij. Zo zou ik het programmeer programma waar we mee werken nog sneller willen leren. Ook hebben we een robot bij de CNC-machine. Daar werken we nog niet heel veel mee, maar dat is wel de intentie om daar meer mee te gaan doen.

 

Jezelf ontdekken

Wat ik mooi vind aan het werken bij Tuin is dat je hier de mogelijkheid krijgt om jezelf te ontdekken. Dat zie je ook terug bij bijvoorbeeld stagiaires die hier komen. Het is nooit van; ‘dit is de machine, hier sta je en dit moet je doen.’ Er wordt de mogelijkheid geboden om mee te lopen bij de verschillende afdelingen om te kijken wat er bij Tuin gebeurt. De draaiafdeling, de freesafdeling, logistiek. Je maakt het hele proces mee, zodat je weet wat het allemaal inhoudt en ontdekt waar jouw kracht ligt.

“Wat ik mooi vind aan het werken bij Tuin is dat je hier de mogelijkheid krijgt om jezelf te ontdekken.”

– Dominique 

“Wat het werken bij Vernooy Vacuum zo leuk maakt? Mijn werkdagen zijn heel afwisselend, ik werk met een complexe freesmachine en het is altijd uitdagend om nieuwe werkstukken te maken. Als het dan gelukt is en alles past, geeft dat zoveel voldoening!”

– Erik 

Jeroen – Frezer

Met onze afdeling maken we onderdelen die door Masévon of derde partijen in elkaar gezet worden. Daarvoor werken we met ploegen. De ochtenddienst van 6.45 – 14.15 uur en de avondploeg die start om 14 uur en werkt tot 21.45 uur. Dan heb je nog de dagdienst voor machines die niet in ploegen draaien. Zij werken van 07.30 uur tot 16.30 uur. Met ons team van Frezers draaien we dus mee in de ploegen en werk je vaak de ene week de ochtenddienst en de andere week de avonddienst.

 

Dit doen we zoal

Natuurlijk start de dag met een bakje koffie. Vervolgens kan het van alles zijn wat je die dag gaat doen. Iedere dag is anders. Het hangt af van wat er bijvoorbeeld van de nachtproductie afkomt en wat er die dag ervoor gebeurd is. Ik hou me bezig met onder andere het programmeren van CNC-programma’s, frezen, het in elkaar zetten van gereedschappen, meten. Eigenlijk alles wat er bij het hele aspect van het product maken komt.

Uitdaging

Het is bij ons geen standaard werk en het wisselt per week of soms per dag wat je maakt. We hebben te maken met uitdagende materialen, bijvoorbeeld hoogwaardige RVS soorten, of dat het moeilijk bewerkbare producten zijn. Doordat het vaak een complex product is met veel bewerkingen, krijg je te maken met bijvoorbeeld vervorming. Juist die nauwkeurigheid in maatvoering is bij ons werk heel belangrijk. Bij complexe producten overleggen we met meerdere collega’s hoe we het gaan aanpakken. Verder ben je juist heel vrij hier.

 

Daarom is werken bij Tuin leuk

Je maakt hier producten van het begin tot het eind. Dat houdt in van het programmeren, tot het kiezen van welke gereedschappen je gebruikt, en daadwerkelijk het product maken. Dát er een product moet komen, dat is duidelijk. Maar hóe je het maakt? Daarin ben je heel vrij hier. Dat maakt het werken bij Tuin heel leuk!

“Wat er leuk is om als Frezer te werken bij Tuin? Dat je steeds andere producten maakt en dat je de vrijheid krijgt in hóe je het maakt.”

– Jeroen 

Uitdagend

Ons gedachtegoed was: we willen alles zelf maken, daar houden we onze wijsheid mee in pacht. In de praktijk blijkt dat toch iets uitdagender. Om die reden hou ik me ook bezig met het zoeken van geschikte partnerbedrijven. Oftewel leveranciers. Maar… we willen met hen niet de standaard leverancier/klantverhouding. Je moet het samen doen, je moet er samen beter van worden en je maakt samen een goed product.

Hebben we eenmaal zo’n bedrijf gevonden dat ons kan helpen bij bepaalde bewerkingen, dan nemen we hen al in een vroeg stadium aan de hand mee. We ondersteunen hen volledig, delen onze ervaring, assisteren met onze gereedschappen en methoden. Ons gezamenlijke doel? Een goed product produceren in de juiste tijd en voor het juiste geld, waar de klant blij mee is én waar je zelf blij mee bent.

Alles is oplosbaar

Als je altijd hetzelfde werk doet, weet je wat je kan verwachten. Omdat ik me met nieuwe producten bezighoud, lopen bepaalde dingen weleens niet zoals verwacht. Mijn motto? Alles is oplosbaar. En waarom ik dit werk nou juist bij Vernooy doe? Het contact met klanten, het interne contact met collega’s, samen problemen oplossen, me bezighouden met techniek en vacuüm en mooie dingen maken, dat maakt elke dag hier leuk!

“Wat elke dag leuk maakt bij Vernooy? Geen dag is hetzelfde, ik heb de volledige vrijheid in projecten, techniek vind ik leuk en ik heb veel contact met klanten en collega’s. Samen lossen we uitdagingen op. Dat alles maakt het werken hier gewoon super!”

– Arjan 

Jarno  – CAD/CAM programmeur

Ik programmeer CAD/CAM software voor de CNC-freesbanken en produceer producten. Dat gaat veelal om grote high tech clean aluminium producten die dus heel schoon moeten blijven tot op moleculair niveau. Daarbij is nauwkeurigheid de grote uitdaging. Hoe groter het product, hoe uitdagender om het volgens de specificaties te maken en om het binnen de toleranties te houden. Als dat lukt? Dat geeft me echt voldoening.

Zo ziet mijn dag eruit

Samen met mijn collega Arjan zijn we gevestigd in Hardenberg en hebben we een hal tot onze beschikking waar wij ons werk uitvoeren. Onze dag start altijd met een bak koffie. Dat is meteen ook de enige vaste routine, want van de rest van de dag weet ik nooit hoe die verloopt. Het is vooral kijken wat er loopt op dat moment.

We hebben altijd een aantal projecten tegelijk, waarvan wij het frezen van de producten voor onze rekening nemen. Soms zit een product kort op de machine, soms lang. De ene keer is het complex en dan weer wat minder. Het is altijd maar net wat er speelt op dat moment waar we mee bezig zijn. Dat maakt ook dat geen dag hetzelfde is. Een hele dag op kantoor zitten? Dat is niks voor mij en dat gebeurt ook niet vaak.

Afwisseling

Overigens komt het weleens voor dat we een complex product moeten maken waar veel (uitdagend) programmeerwerk voor nodig is. Maar daar kan ik helemaal in opgaan en het is allesbehalve geestdodend werk. Op andere momenten ben ik juist alleen maar aan het produceren in de werkplaats. Wat verder bij ons werk hoort is een stuk werkvoorbereiding en ondersteuning van de afdeling Verkoop. Ze hebben de expertise nodig van de vakmensen. Juist van die afwisseling en uitdagingen, daar hou ik van. Heerlijk dat ik ‘s morgens om half 8 nooit precies weet wat ik ga doen die dag!

Uitdaging

De grootste uitdaging in mijn werk is dat je iets heel mooi kunt bedenken en tekenen, maar dan moet het nog wel ‘even’ worden gedaan in de praktijk. Hoe ga je het maken? Welke gereedschappen zijn er nodig? Hoe ziet het er in de praktijk uit? Mede door de grootte van de producten is die nauwkeurigheid zo belangrijk. Dat is waar we goed in zijn en wat ons bedrijf uniek maakt. Wat je maakt zijn echt heel mooie producten en ik zeg weleens; het zijn ware kunstwerken. Het maken daarvan geeft me voldoening en daarbij vind ik de vrijheid die je hebt heel fijn.

“Wat we hier maken, zijn ware kunstwerken. Het maken daarvan geeft me voldoening en daarbij vind ik de vrijheid die je hebt heel fijn.”

– Jarno 

Jouw Masévon

Bij Masévon draait het niet alleen om ons en onze producten. Wij hebben oog voor iedereen met wie we samenwerken. Van onze klanten en leveranciers tot onze collega’s. Samen kunnen we grootse dingen bereiken. Dit doen wij door er voor elkaar te zijn en goed naar elkaar te luisteren. Waar ligt ieders kracht? Hierdoor kunnen wij tot baanbrekende oplossingen komen. Wij inspireren elkaar en moedigen onze collega’s aan om zichzelf verder te ontwikkelen. Wil jij ons team komen versterken en ervaren wat wij voor jou kunnen doen? Bekijk dan direct onze vacatures, stuur een open sollicitatie of neem contact met ons op!

Mijn Masévon
“Je krijgt al snel het stempel ´System Engineer´ opgedrukt, maar bij Masévon is System Development echt wel een stap verder!”
Mijn Masévon
“Vooral dat precies werken en continu doorontwikkelen. Dat doen wat eigenlijk nog niet kan, dat is toch gewoon mooi?!”
Mijn Masévon
“De Schwung die hier is, daar zijn de andere bedrijven waar ik heb gewerkt jaloers op.”

Zo werken wij...

Op tijd

Een snelle en heldere doorlooptijd
Onze one stop shop maakt het maken sneller en makkelijker.

Binnen budget

Een helder projectplan
Ieder project krijgt een helder en open projectplan met bijhorende planning en daar wijken we niet meer vanaf.

Volgens afspraak

We doen wat we zeggen
Wat we zeggen is haalbaar, maakbaar, snel, precies en binnen verwachting: we doen wat we zeggen en zeggen wat we doen!

Samen

Doen waar je goed in bent
We doen niet perse wat onze klanten zeggen of vragen, wij doen wat de klant daadwerkelijk bedoelt.

Een greep uit onze opdrachtgevers

Formulier succesvol verstuurd

Beste relatie,

Dankjewel voor jouw tijd en moeite dat je contact met ons opneemt.
Nu zijn wij aan zet om datzelfde te doen bij jou.

Binnen 48 uur kan je van ons een reactie verwachten.
Heb je ons eerder nodig? Bellen kan natuurlijk ook. We zijn bereikbaar op telefoonnummer 0523 238560

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring krijgt op onze website. Bekijk Privacyverklaring