Make complex easy

Wil je weten wat we precies doen bij onze afdeling Planning & Logistiek en hoe onze collega’s het ervaren? Lees hieronder verder! 

Marcel  – Algemeen Logistiek Medewerker

Op de afdeling Logistiek wordt er veel van je verwacht. Als Algemeen Logistiek Medewerker bij Tuin verwerk ik de inkomende en uitgaande goederen. Nadenken en vooruitkijken is daarbij belangrijk. Het mooie is; je hebt veel vrijheid en we doen het hier echt samen.

 

Jezelf ontwikkelen

In deze functie is het belangrijk dat je goed communiceert met elkaar. Er heerst hier een open cultuur, je kunt mensen makkelijk aanspreken en de onderlinge sfeer is goed. Ook kun je jezelf volop ontwikkelen met cursussen en trainingen, er is ruimte om ideeën te bedenken en deze te uiten, ze luisteren naar je en de lijntjes zijn kort. Dit alles heeft gemaakt tot waar ik nu sta. Het is een leuke, uitdagende baan die geen dag hetzelfde is en inmiddels werk ik hier al 17 jaar met plezier. 

 

Wat ik zoal doe

De pallets die binnenkomen zijn voorzien van een pakbon. In het systeem checken we welke productieorder eraan gekoppeld is. We controleren het materiaal en stellen het samen zodat de order compleet is. Vervolgens coderen we de order en dan kan het naar de betreffende afdeling. Bijvoorbeeld naar de afdeling Draaierij. Zo weet de voorman dat de order binnen is en dan kunnen zij er verder mee aan de slag.

Bij uitgaande goederen is het net andersom. De pallets komen naar ons toe. Wij zorgen voor de pakbon en dat de onderdelen goed en degelijk zijn verpakt. Omdat we met high tech producten werken, moet alles goed beschermd verpakt worden. Als het bij de klant aankomt, wil je dat er eruitziet als een soort cadeautje. Netjes verpakt en schadevrij.

Daar komt best veel bij kijken om dat op de juiste manier te doen. Iedere klant heeft namelijk zo zijn eigen inpakregels. Bij de ene klant mag je geen folie gebruiken, bij de andere juist weer geen tape. Je moet dus goed nadenken over wat je moet doen en op welke manier.

 

Uitdagend

Vaak bestaan klantorders uit meerdere leveringen en dat heeft ook zo de nodige haken en ogen. Aan het begin van de week kijken we wat er die week allemaal weg moet. Dat is echt een spelletje wat je in de gaten moet houden. Wat moet met de transporteur mee? Wat kunnen we met onze eigen bakwagen vervoeren? Wat komt er gedurende de week nog binnen? Wat is al eerder binnen? Wanneer starten ze met afmonteren zodat het op tijd naar de klant kan?

Dit proces in goede banen leiden is uitdagend. Zeker in deze tijden dat er personeelstekorten zijn bij bijvoorbeeld de transporteur. Je hebt niet zomaar een transporteur voor de deur staan. Dit alles bij elkaar maakt het werk zo interessant.

“Er heerst hier een open cultuur, je kunt mensen makkelijk aanspreken en de onderlinge sfeer is goed. Je hebt veel vrijheid en we doen het hier echt samen.”

– Marcel 

Remko – Magazijn Coördinator

Als Magazijn Coördinator heb ik de expeditie onder mijn hoede. Dat gaat dus om alle binnenkomende en uitgaande goederen. Vooral de afwisseling in deze functie is erg leuk. Geen dag is hetzelfde!

 

Dit doen we zoal

Wat binnenkomt kan van alles zijn, van een klein ringetje tot complete frames. Wat weggaat varieert van losse onderdelen tot complete machines. Die wil je natuurlijk in goede staat aan laten komen bij de klant. Goed verpakken is dus belangrijk.

We roepen hier weleens: “het is bij ons op de expeditie hollen of stilstaan.” De ene dag kan het zijn dat er 150 pakketten binnenkomen, terwijl dat er de volgende dag misschien maar 10 zijn. Je hoeft niet te denken dat we ons hier dan vervelen, er is altijd genoeg te doen. En mocht je trouwens een beeld hebben dat het bij ons lopende band werk is, nou, dat is het allesbehalve!

Zo zorgen we er onder andere voor dat alles tijdig binnen en geboekt is, dat dingen bij de juiste afdelingen komen en we houden ons bezig met orderpicken, voorraadtellingen en het optimaliseren van de opslag. Soms is er door drukte minder tijd om dingen netjes weg te zetten. Op de rustige momenten ga je dat stroomlijnen en ordenen.

 

Met elkaar

Met het team zitten we verspreid over 3 locaties in Hardenberg. Als het op de ene locatie wat drukker is, kunnen we schuiven met onze mensen en zo vangen we de drukte met elkaar op. Zelf pendel ik veel tussen de locaties heen en weer. Als coördinator loop ik zogezegd ‘de gaten dicht’ als er bijvoorbeeld iemand ziek is of vrij om alles in goede banen te leiden.

 

Daarom is werken bij Masévon leuk

Afwisseling in het werk, geen dag is hetzelfde, fijne collega’s, iedereen die voor elkaar klaar staat en helpt waar mogelijk. Alles bij elkaar maakt dat het werken bij Masévon erg leuk en dat zorgt ervoor dat ik alle dagen met plezier naar het werk ga!

“Afwisseling in het werk, geen dag is hetzelfde, fijne collega’s, iedereen die voor elkaar klaar staat en helpt waar mogelijk. Alles bij elkaar maakt dat het werken bij Masévon erg leuk en dat zorgt ervoor dat ik alle dagen met plezier naar het werk ga!”

– Remko 

Stephan – Coördinator Logistics

In 2021 startte ik bij Masévon en de afdeling planning bestond toen nog niet. Mijn hoofdtaak was om deze op te zetten. Je kunt onze afdeling zien als de ‘spin in het web’; we zitten in het midden van het bedrijf en hebben veel contact met andere afdelingen.

 

Planning wordt steeds belangrijker

Bij een groot bedrijf als Masévon komt er veel kijken om de machines de deur uit te krijgen. Planning wordt belangrijker naarmate er meer mensen komen werken en er meer projecten zijn. Daar wil je het overzicht op houden; hoe staat het met de inkoop van de onderdelen, hoeveel monteurs zijn er nodig, hoeveel ruimte hebben we – en dat moet allemaal op elkaar afgestemd worden. De ene keer hebben we hoge pieken en soms is het wat rustiger. Dat vraagt om continue bijsturing.

Afhankelijk

We hebben geen eigen producten en dus zijn we afhankelijk van de klant. We proberen het zo goed mogelijk te ‘levelen’, maar dat lukt niet altijd. Ook zijn we afhankelijk van leveranciers en de doorlooptijden van leveringen. Die zijn op dit moment weleens wat langer en dat maakt de uitdaging groot. Het is aan onze afdeling om al die processen en voortgang in montage te stroomlijnen.

 

Tegenslagen

De planners staan eigenlijk in dienst van de monteurs, zodat die altijd door kunnen en dat we volgens afgegeven datum aan de klant kunnen leveren. Gaat het goed volgens hoe je het verwacht, dan loopt alles op rolletjes. Maar zit er iets tegen dan wil je dat in goede banen leiden. Onderweg kunnen altijd tegenslagen ontstaan. Bijvoorbeeld dat een dag voor levering een frame is afgekeurd. Je snapt dat de planning dan in de soep loopt. Op zo’n moment is het aan ons om de klant te informeren met een goed verhaal wat we nog kunnen doen. Stressbestendig zijn is wel een kwaliteit die onze mensen moeten bezitten. Juist dat afwisselende maakt elke dag anders en dat vind ik leuk. De dag is zo om!

 

Zo ziet een werkdag bij de planning eruit

In de ochtend kijken we hoe het staat met alle lopende projecten; er zijn controles op de voortgang, levering en machines. Als er problemen zijn, lossen we die met behulp van inkoop, montage of engineering zo snel mogelijk op. Met als doel dat monteurs op tijd aan de slag kunnen en weten ze wat ze moeten doen in de aankomende dagen en weken. Dit is de taak van de planners, maar bij grote projecten help ik hen als teamleider daar nog bij.

Bij onze afdeling zijn alle processen nog niet in beton gegoten, omdat het allemaal nog vrij nieuw is. De rest van mijn dag is dus vooral ingevuld met verbetermeetings van alle processen die nog niet staan. Daar komen acties uit die we oppakken. Het meedenken over de blauwdruk van alle logistieke stromen, dat is gaaf!

 

Dit maakt Masévon leuk om bij te werken

Het is een bedrijf waar de collega’s goed met elkaar samenwerken en waar ook ondernemerschap in zit. Iedereen kent elkaar en helpt elkaar om zo goed mogelijk de klant te bedienen in een sfeer die heel goed en gemoedelijk is. Het is geen hokjescultuur waar ieder zijn eigen ding doet; als er problemen of uitdagingen zijn, lossen we deze met elkaar op. Ook organiseren we leuke dingen van een borrel, tot een etentje bij de wok of een bierproeverij.

 

Doorgroeien

Werken op de afdeling Logistiek en Planning is ontzettend leerzaam. Planner is een mooie startfunctie om het bedrijf te leren kennen. Je ziet wat er allemaal speelt en hoe het bij Masévon werkt. Eigenlijk kijk je mee in de keuken van inkoop, van de engineers, van verkoop en projectleiders. Je zit ook met iedereen van die afdelingen aan tafel. Na een paar jaar kan je doorgroeien, bijvoorbeeld naar de functie Logistiek Engineer. Met de ervaring die je hebt opgedaan ga je dan processen verbeteren, dingen slimmer doen en anders. Een mooie uitdaging!

 

“Masévon is een bedrijf waar de collega’s goed met elkaar samenwerken en waar ondernemerschap in zit. Ook organiseren we leuke dingen van een borrel, tot een etentje bij de wok of een bierproeverij.”

– Stephan

Jouw Masévon

Bij Masévon draait het niet alleen om ons en onze producten. Wij hebben oog voor iedereen met wie we samenwerken. Van onze klanten en leveranciers tot onze collega’s. Samen kunnen we grootse dingen bereiken. Dit doen wij door er voor elkaar te zijn en goed naar elkaar te luisteren. Waar ligt ieders kracht? Hierdoor kunnen wij tot baanbrekende oplossingen komen. Wij inspireren elkaar en moedigen onze collega’s aan om zichzelf verder te ontwikkelen. Wil jij ons team komen versterken en ervaren wat wij voor jou kunnen doen? Bekijk dan direct onze vacatures, stuur een open sollicitatie of neem contact met ons op!

Mijn Masévon
“Je krijgt al snel het stempel ´System Engineer´ opgedrukt, maar bij Masévon is System Development echt wel een stap verder!”
Mijn Masévon
“Vooral dat precies werken en continu doorontwikkelen. Dat doen wat eigenlijk nog niet kan, dat is toch gewoon mooi?!”
Mijn Masévon
“De Schwung die hier is, daar zijn de andere bedrijven waar ik heb gewerkt jaloers op.”

Zo werken wij...

Op tijd

Een snelle en heldere doorlooptijd
Onze one stop shop maakt het maken sneller en makkelijker.

Binnen budget

Een helder projectplan
Ieder project krijgt een helder en open projectplan met bijhorende planning en daar wijken we niet meer vanaf.

Volgens afspraak

We doen wat we zeggen
Wat we zeggen is haalbaar, maakbaar, snel, precies en binnen verwachting: we doen wat we zeggen en zeggen wat we doen!

Samen

Doen waar je goed in bent
We doen niet perse wat onze klanten zeggen of vragen, wij doen wat de klant daadwerkelijk bedoelt.

Een greep uit onze opdrachtgevers

Formulier succesvol verstuurd

Beste relatie,

Dankjewel voor jouw tijd en moeite dat je contact met ons opneemt.
Nu zijn wij aan zet om datzelfde te doen bij jou.

Binnen 48 uur kan je van ons een reactie verwachten.
Heb je ons eerder nodig? Bellen kan natuurlijk ook. We zijn bereikbaar op telefoonnummer 0523 238560

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring krijgt op onze website. Bekijk Privacyverklaring