Make complex easy

Wil je weten wat we precies doen bij onze afdeling Operations en hoe onze collega’s het ervaren? Lees hieronder verder! 

Rob – Manager Operations

Als Manager Operations ben ik verantwoordelijk over de gehele operatie van beide panden in Hardenberg. Dat gaat in de basis over de verantwoordelijkheid voor het op tijd, en volgens de juiste kwaliteit, leveren van klantorders. Projectmanagers rapporteren aan de Manager Operations, vanuit de lijn stuur ik rechtstreeks de afdelingen Expeditie, (Wet & Dry) Cleaning, de meetkamer en Assemblage afdelingen aan.

 

Enorme groei

In de 22 jaar dat ik er werk, heeft het bedrijf nooit stilgestaan. Maar de laatste 2-3 jaar is de groei enorm geweest. Het bedienen van de high tech markt, de veranderingen in de organisatiestructuur en de combinatie van projecten en volume business vragen om een goed plan en professionaliseringsslag.

Dat betekent dat we ons bezighouden om processen daarvoor te definiëren en om taken en verantwoordelijkheden vast te leggen. Dat brengt tegelijk ook wel een uitdaging met zich mee.

Mensen erin meenemen

Klanten waarderen ons om ons DNA dat zich uit in samenwerken, transparantie, flexibiliteit en ondernemerschap. Daar zijn we heel sterk in en dat stuk wil je dus ook behouden. Het is de uitdaging om te zoeken naar de balans van vastleggen en tegelijkertijd flexibel kunnen blijven.

Belangrijk is dat we onze mensen meenemen in alle ontwikkelingen die we doen en waarom we het doen. We zetten dus veel processen op, schrijven nieuwe procedures en dat wil je natuurlijk ook borgen bij je medewerkers.

 

Eigenaarschap en ondernemerschap

Belangrijk daarin zijn onze kwartaalmeetings. Dan hebben we de hele groep van zo’n 60-70 mensen bij elkaar. Wij geloven in transparantie om mensen betrokken te houden. Iedereen doet mee en ideeën en suggesties voor verbeteringen zijn altijd welkom. Er is dus veel ruimte om mee te denken, net als voor eigenaarschap en ondernemerschap. Dat zit echt tot diep in de wortels van de organisatie. Dat maakt ook dat het een groep mensen is die heel zelfstandig kan werken en tegelijk ook veel met elkaar samenwerkt.

 

Lange termijn

We kijken hier echt naar hoe we de lange termijn relaties kunnen opbouwen. Dat betekent dat we aandacht hebben voor onze werknemers. Niet alleen werkgerelateerd, maar ook privé. Hoe staat iemand erbij? Is de thuissituatie in balans om goed te kunnen functioneren? Dat betekent soms iemand even de ruimte geven, iemand helpen of coachen. Ik geloof erin dat zich dat altijd terugbetaalt.

 

Dit vind ik mooi aan het werken bij Masévon

Wat ik zelf het mooiste vind aan werken bij Masévon? Dat is toch wel de ontwikkeling die het bedrijf doormaakt. Je staat als persoon dus ook nooit stil. Zelf ben ik doorgegroeid binnen het bedrijf en ik hou van techniek. Met elkaar samenwerken voor tevreden klanten met mooie high tech producten, daar doen we het voor!

“Ontzettend mooi werk met veel vrijheid, dat is Masévon.”

– Rob 

Jon  – Production Manager

Ik werk als productiemanager waar ik één van de twee fabrieken in Hardenberg aanstuur. De functie is op dit moment een dubbelrol die bestaat uit productieleider en manager operations. Dat heeft te maken met de groei die Masévon doormaakt.

 

Productieleider

Masévon Advanced Systems is de cleanroom-kant van ons bedrijf. Daar hebben we cleanroom montage, een meetbank, een cleaning center en een speciale machine waarmee we meten hoe schoon onze producten zijn. In mijn rol als productieleider start ik daar 3x in de week met het ‘whiteboardoverleg’ waarin we met elkaar de dagplanning bespreken voor de lopende projecten. Problemen en uitdagingen komen op tafel en die proberen we ook direct op te lossen. Zo doen we er alles aan om de leverdatum te halen die we met onze klanten hebben afgesproken.

Manager Operations

Richting de lunch richt ik me meer op mijn rol als Manager Operations en kan ik me bezighouden met het werken aan verbeterprojecten en proces inrichting. Voorheen bouwden we bij Masévon vooral eenmalig een bepaalde machine, vaak in de vorm van een project. Nu moet dat steeds vaker in serie gebeuren, tegen dezelfde kwaliteit, voor dezelfde kosten en op een afgesproken leverdatum. Dat brengt andere vraagstukken met zich mee.

 

Volumeproductie

Omdat we ons dus steeds meer bezighouden met volumeproductie voor de high tech industrie, moeten we daar ook de bedrijfsprocessen op inrichten. Daar komen vragen bij kijken als: waar gaan we naartoe als bedrijf, waar willen we aan werken, wat worden de processen, wat moet een project opgeleverd hebben om volumewaardig te kunnen produceren, hoe kunnen we een passende overlegstructuur inrichten. Dit is voor mij een van de grootste uitdagingen omdat dit voor Masévon een nieuwe werkwijze is.

 

Gevarieerd en uitdagend

Mijn beiden rollen maken het werk heel gevarieerd en natuurlijk kom ik ook de nodige uitdagingen tegen. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat er bepaalde materialen niet geleverd zijn, er is een technische uitdaging of er komt ineens iets tussen het productieproces door. Zo was er pas een last minute offerte aanvraag waar we snel op wilden reageren. Binnen 4 uur spraken we met de collega’s een complex product door, keken we waar de uitdagingen zitten en maakten we een inschatting van de uren zodat de offerte naar de klant kon. Je denkt ‘s morgens aan een machine te gaan bouwen en ’s middags heb je ineens een offerteaanvraag voor een klant verwerkt.

Dat vind ik ook wel typisch Masévon: je brengt de juiste mensen bij elkaar, kijkt wat je kunt doen, met elkaar maak je een plan en dat voer je uit. Als je dan samen oplossingen bedenkt en alles weer in goede banen kan leiden, dan heb ik een mooie dag gehad!

 

Wat is er leuk aan werken bij Masevon?

We zijn een hard groeiend bedrijf waar veel gemotiveerde mensen werken met allemaal hetzelfde doel: mooie machines bouwen. Iedereen heeft daar ook ontzettend veel zin in! Daarbij krijgt iedereen in zijn functie veel ruimte om zelf uitdagingen op te lossen en verantwoordelijkheid te pakken. Die neemt iedereen ook en dat is de belangrijkste reden waarom wij zulke mooie producten opleveren. Als je ergens op vertrouwensbasis aan de slag wil? Dan ben je hier op de juiste plek.

Voor mij is het nu de kunst om dat verantwoordelijkheidsgevoel en het eigenaarschap te behouden en te combineren met het proces-denken. Als dat lukt, maakt dat ons de mooiste machinebouwer van het land!

“We zijn een hard groeiend bedrijf waar veel gemotiveerde mensen werken met allemaal hetzelfde doel: mooie machines bouwen. Iedereen heeft daar ook ontzettend veel zin in!”

– Jon 

Jouw Masévon

Bij Masévon draait het niet alleen om ons en onze producten. Wij hebben oog voor iedereen met wie we samenwerken. Van onze klanten en leveranciers tot onze collega’s. Samen kunnen we grootse dingen bereiken. Dit doen wij door er voor elkaar te zijn en goed naar elkaar te luisteren. Waar ligt ieders kracht? Hierdoor kunnen wij tot baanbrekende oplossingen komen. Wij inspireren elkaar en moedigen onze collega’s aan om zichzelf verder te ontwikkelen. Wil jij ons team komen versterken en ervaren wat wij voor jou kunnen doen? Bekijk dan direct onze vacatures, stuur een open sollicitatie of neem contact met ons op!

Mijn Masévon
“Je krijgt al snel het stempel ´System Engineer´ opgedrukt, maar bij Masévon is System Development echt wel een stap verder!”
Mijn Masévon
“Vooral dat precies werken en continu doorontwikkelen. Dat doen wat eigenlijk nog niet kan, dat is toch gewoon mooi?!”
Mijn Masévon
“De Schwung die hier is, daar zijn de andere bedrijven waar ik heb gewerkt jaloers op.”

Zo werken wij...

Op tijd

Een snelle en heldere doorlooptijd
Onze one stop shop maakt het maken sneller en makkelijker.

Binnen budget

Een helder projectplan
Ieder project krijgt een helder en open projectplan met bijhorende planning en daar wijken we niet meer vanaf.

Volgens afspraak

We doen wat we zeggen
Wat we zeggen is haalbaar, maakbaar, snel, precies en binnen verwachting: we doen wat we zeggen en zeggen wat we doen!

Samen

Doen waar je goed in bent
We doen niet perse wat onze klanten zeggen of vragen, wij doen wat de klant daadwerkelijk bedoelt.

Een greep uit onze opdrachtgevers

Formulier succesvol verstuurd

Beste relatie,

Dankjewel voor jouw tijd en moeite dat je contact met ons opneemt.
Nu zijn wij aan zet om datzelfde te doen bij jou.

Binnen 48 uur kan je van ons een reactie verwachten.
Heb je ons eerder nodig? Bellen kan natuurlijk ook. We zijn bereikbaar op telefoonnummer 0523 238560

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring krijgt op onze website. Bekijk Privacyverklaring