Make complex easy

Wil je weten wat we precies doen bij onze afdeling Kwaliteit en hoe onze collega’s het ervaren? Lees hieronder verder! 

Bernard – Quality Coördinator

Bij Masévon hebben wij een bepaalde visie op kwaliteit en dat is dat kwaliteit niet bij een afdeling zit, maar bij iedere medewerker. In de praktijk houdt dit in dat kwaliteit geen onderdeel is van het primaire proces, maar ondersteunend is aan alle afdelingen die daarin zitten.

 

Coaching

Het belangrijkste is dat we die visie met elkaar ook waarmaken. Eén van de belangrijkste pilaren daarin is coaching. Je wil alle mensen meenemen in dit proces en duidelijk maken wat we van elkaar verwachten. Op dit moment zitten we in de ontwikkeling om dat op te zetten; de processen en afspraken die we met elkaar maken vastleggen zodat we continu de kwaliteit kunnen verbeteren.

Met elkaar

Een stuk training daarin is belangrijk. Net als het vastleggen van proceseigenaren. Met alle kwaliteitstaken die er zijn, wil je dat de medewerkers met elkaar de juiste stappen nemen. Dat is trouwens ook gelijk het mooie van werken bij Masévon; we hebben elkaar nodig. Je kan wel denken in afdelingen, maar neem een voorbeeld van een offerte maken. De afdeling Sales kan alleen geen offerte maken, want ook de afdelingen Inkoop en Engineering zijn daarvoor nodig.

 

Gezamenlijk doel

Bij Masévon is de techniek van hoog niveau en daar ligt de focus op. Precies dat zorgt voor een gezamenlijk doel en dat verbindt. Met elkaar wil je iets moois en goeds opleveren, van hoge kwaliteit natuurlijk. Dat is wel gelijk een uitdaging; om de kwaliteit van de gehele organisatie te verhogen.

 

Interne en externe kwaliteit

Dat zit op verschillende aspecten. Bijvoorbeeld op de interne kwaliteit en hoe we onze visie concreet maken naar onszelf. Hoe we omgaan met klachten van klanten. Hoe we interne audits voorbereiden en opvolgen. Hoe we dingen vastleggen in ons Quality Management Systeem (QMS).

Ook de externe kwaliteit is belangrijk. Dan kan je denken aan de producten die leveranciers leveren of hoe we omgaan met externe audits die klanten bij ons houden. We kijken naar het verschil tussen de huidige en de gewenste situatie en starten verbeterprojecten. Overigens is het vastleggen een middel en zeker geen doel op zich.

 

Ruimte voor dynamiek

Wat je ziet bij andere bedrijven is dat zij soms te vast zitten in processen. Alles moet vastgelegd worden. Bij ons is er een mooie balans waar ook ruimte is voor de dynamiek. Mede door de snelle groei van ons bedrijf, is er nog geen structuur die in beton gegoten is en dat maakt Masévon aantrekkelijk voor mensen om te werken, merk ik. Trouwens ook voor klanten om met ons te werken. Dat geeft ons namelijk de speelruimte om het samen met de klant in één keer goed te doen.

 

Toekomst

Als ik vooruitkijk dan zie ik op het gebied van kwaliteit bij Masévon mooie ontwikkelingen. Je ziet dat het bedrijf steeds meer volwassen wordt. Processen zijn steeds beter in beeld, we verbeteren continu. Dat moet ook wel, want we bedienen grote klanten en de competenties die we hier hebben zijn hoog.

Dat maakt dat je het steeds beter wil doen. En met de collega’s en de energie die er is, is dat ook ontzettend leuk om te doen. Overigens komt de kwaliteitsvraag nu vaak nog vanuit onze klanten. Hoe mooi zou het zijn als we in de toekomst de stap maken om onze eigen standaard neer te leggen bij klanten?

“We bedienen grote klanten en de competenties die we hier hebben zijn hoog. Dat maakt dat je het steeds beter wil doen. En met de collega’s en de energie die er is, is dat ook ontzettend leuk om te doen!”

– Bernard 

Gijs  – Quality Engineer

Bij Masévon bouwen we high tech machines met veel verschillende onderdelen. Zo’n 80% van wat wij doen, kopen we extern in. Dat maakt dat je automatisch afwijkingen hebt van de onderdelen die je inkoopt of laat maken. Mijn focus als Quality Engineer ligt op alle afwijkingen in goede banen leiden.

 

Snelste oplossing

Als er een afwijking is geconstateerd, is de eerste vraag altijd: is er daadwerkelijk een probleem en wat kan de snelste oplossing zijn? Is iets te herstellen of moet het helemaal opnieuw gemaakt worden? Kijk, iets wat te kort is, kun je niet langer maken. Daarbij is het ook noodzakelijk dat we in de tijd vooruitkijken hoe snel we naar de eindklant moeten leveren.

Sommige dingen worden in meerdere leveringen gemaakt en dan is tijd minder een issue. Kwaliteit gaat dan altijd voor. Zeker gezien de high tech waar we in zitten en waar we kwaliteit hoog in het vaandel hebben.

“Er zijn bij Masévon zoveel dingen die je motiveren om toch nét even dat stapje extra te zetten!”

– Gijs 

Jouw Masévon

Bij Masévon draait het niet alleen om ons en onze producten. Wij hebben oog voor iedereen met wie we samenwerken. Van onze klanten en leveranciers tot onze collega’s. Samen kunnen we grootse dingen bereiken. Dit doen wij door er voor elkaar te zijn en goed naar elkaar te luisteren. Waar ligt ieders kracht? Hierdoor kunnen wij tot baanbrekende oplossingen komen. Wij inspireren elkaar en moedigen onze collega’s aan om zichzelf verder te ontwikkelen. Wil jij ons team komen versterken en ervaren wat wij voor jou kunnen doen? Bekijk dan direct onze vacatures, stuur een open sollicitatie of neem contact met ons op!

Mijn Masévon
“Je krijgt al snel het stempel ´System Engineer´ opgedrukt, maar bij Masévon is System Development echt wel een stap verder!”
Mijn Masévon
“Vooral dat precies werken en continu doorontwikkelen. Dat doen wat eigenlijk nog niet kan, dat is toch gewoon mooi?!”
Mijn Masévon
“De Schwung die hier is, daar zijn de andere bedrijven waar ik heb gewerkt jaloers op.”

Zo werken wij...

Op tijd

Een snelle en heldere doorlooptijd
Onze one stop shop maakt het maken sneller en makkelijker.

Binnen budget

Een helder projectplan
Ieder project krijgt een helder en open projectplan met bijhorende planning en daar wijken we niet meer vanaf.

Volgens afspraak

We doen wat we zeggen
Wat we zeggen is haalbaar, maakbaar, snel, precies en binnen verwachting: we doen wat we zeggen en zeggen wat we doen!

Samen

Doen waar je goed in bent
We doen niet perse wat onze klanten zeggen of vragen, wij doen wat de klant daadwerkelijk bedoelt.

Een greep uit onze opdrachtgevers

Formulier succesvol verstuurd

Beste relatie,

Dankjewel voor jouw tijd en moeite dat je contact met ons opneemt.
Nu zijn wij aan zet om datzelfde te doen bij jou.

Binnen 48 uur kan je van ons een reactie verwachten.
Heb je ons eerder nodig? Bellen kan natuurlijk ook. We zijn bereikbaar op telefoonnummer 0523 238560

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring krijgt op onze website. Bekijk Privacyverklaring