Make complex easy

Wil je weten wat we precies doen bij onze afdeling Inkoop en hoe onze collega’s het ervaren? Lees hieronder verder! 

Arjan – Project Inkoper

“Waarmee we bij Masévon echt onderscheidend zijn, is de betrokkenheid gelijk vanaf het offerteproces. Klanten zijn het niet gewend dat we aan de ‘voorkant’ al meedenken. Wij denken mee over maakbaarheid en zien dat kwaliteitsproblemen hiermee worden voorkomen. Daarmee is het project uiteindelijk over het geheel genomen goedkoper.”

 

Van begin tot eind

“Als Technisch Project Buyer krijg ik projecten toegewezen en ik regel ik van begin tot eind een Supply Chain die bij het project past. Dat begint dus al in de offertefase. Daar kijk ik mee wat de risico’s en moeilijkheden zijn. Vervolgens zoek ik leveranciers uit, bezoek ik hen en vanuit mijn rol begeleid ik dat zowel commercieel als technisch samen met andere leden uit het projectteam.”

Uitdaging

“Capaciteit verkrijgen en zoeken van goede leveranciers die goed bij jouw project passen, dát is de grote uitdaging. Het zit hem in een leverancier vinden die jouw product goed kan maken; de eerste keer, de tweede keer en ook nog de honderdste keer. Alle leveranciers kampen met een tekort aan mensen. Wat we ook zien bij veel leveranciers, is dat hun processen vaak nog niet zo in beton zijn gegoten. ‘Pietje doet het altijd en dat gaat goed’. Maar ja, dan is Pietje ineens ziek. Die afhankelijkheid van een persoon is uitdagend.”

 

Het komt wel goed

“We horen klanten zeggen: ‘bij jullie komt het wel goed’ en ze hebben gelijk. We laten weinig aan het toeval over. En echt, er komt altijd wel iets tussendoor en heb vooral ook niet de verwachting dat je agenda van de dag ook echt je agenda is, maar dat is juist zo lekker. Geen dag is hetzelfde!”

 

Geen eilandjes

“Wat ontzettend mooi is, we zitten – letterlijk – dicht bij elkaar met de collega’s en die korte lijnen helpen om snel te overleggen. Inmiddels zijn we met een aanzienlijk aantal collega’s en toch voelt het in de samenwerking nog altijd alsof het er maar 30 zijn. De onderlinge bereidheid om elkaar te helpen is erg groot. Eilandjes kennen we hier niet.”

“En wat ook gaaf is, Masévon denkt mee met je wensen. Wie past het beste bij een project en hoe zetten we de competenties van iedereen op de beste manier in? Dat is toch mooi!?”

“De onderlinge bereidheid om elkaar te helpen is erg groot. Eilandjes kennen we hier niet.”

– Arjan

Neline  – Operationeel Inkoper

“Als Operationeel Inkoper zorg ik ervoor dat producten op het juiste moment binnenkomen en daarnaast ondersteun ik bij inkopen. Bijvoorbeeld als Project Inkopers het te druk hebben, help ik mee.

Hoewel het natuurlijk een vreselijke term is, dekt ‘spin in het web’ wél de lading. Vragen die er zijn zet ik intern of bij leveranciers uit. Het gaat dus over communicatie tussen meerdere punten en ik ben veel bezig om dingen in goede banen te leiden. Elke dag is weer anders en dat maakt mijn functie heel leuk.”

Uitdaging

“Die communicatie is trouwens ook wel gelijk de uitdaging. Goede communicatie is heel belangrijk binnen inkoop. Je moet veel communiceren met leveranciers en natuurlijk ook intern. Wil je goede antwoorden krijgen, heb je daarvoor soms wel moeite te doen om verder te komen. Als het dan toch gelukt is, vind ik dat heel leuk. Dat heb ik dan mooi weer voor elkaar gekregen en zo maak ik mensen blij!”

 

Dashboard

“Wat een mooie ontwikkeling is, is dat we sinds afgelopen half jaar een overzichtelijk dashboard hebben. Daarin zien we in een oogopslag welke orders in achterstand staan, niet bevestigd zijn of welke er te laat geleverd gaan worden. Het is, samen met mijn collega’s, de taak om dat op te schonen.”

 

Gezien en gehoord

“Bij de start van mijn functie is alles tot in detail uitgelegd. En weet je iets niet? Iedereen helpt je. Dat persoonlijke vind ik heel mooi! En ondanks de grootte van het bedrijf en de groei die we doormaken, blijft het gevoel van een familiebedrijf. Masévon neemt de afdeling inkoop heel serieus. Ja, je voelt je hier echt gehoord en gezien en de dagen vliegen werkelijk voorbij!”

“Masévon neemt de afdeling inkoop heel serieus. Je voelt je hier echt gehoord en gezien en de dagen vliegen werkelijk voorbij!”

– Neline 

Becem  – Strategisch Inkoper

“Ik zie ontzettend veel van andere bedrijven als Strategisch Inkoper. Bijna dagelijks krijg ik een ‘kijkje in de keuken’ van andere organisaties in de maakindustrie. Enorm leerzaam en vooral ook erg leuk! Als een soort bedrijfskundige zie ik allerlei verschillende typen producten en productietechnieken in alle soorten, smaken en kleuren.”

“In mijn rol als strategisch inkoper zorg ik ervoor dat we leveranciers selecteren die in lijn zijn met wat Masévon als bedrijf nodig heeft. Op hun beurt kunnen onze inkopers daar weer uit kiezen, zonder dat dan nog alles bediscussieerd hoeft te worden. Ik maak het dus efficiënter en makkelijker voor mijn collega’s.”

Supply Chain inrichten

“Anders dan een Project Inkoper, werk ik project overkoepelend. Alles bij ons is gericht op het zo optimaal mogelijk inrichten van onze Supply Chain (de complete toeleveringsketen en de leveranciers waar we mee samenwerken) en om ervoor te zorgen dat alle onderliggende voorwaarden ‘in place’ zijn. Bij het (pre)selecteren van leveranciers kijken we altijd naar de aspecten: tijd-technisch, relatie-technisch, prijstechnisch en logistiek.”

 

Competenties

“Verder hou ik me bezig met de competenties die wij zoeken in de Supply Chain. Stel er is een ‘make or buy’ beslissing bij een bepaald project, dan kijken we welke competenties we in huis hebben en willen houden bij een ‘make’. Betreft het een ‘buy’? Dan zoeken we naar de partij die de juiste competenties heeft.”

 

Uitdagingen

“Wat we over het algemeen zien is dat onze klanten steeds groter worden en daarmee vragen wij dus steeds meer van onze leveranciers. Buiten dat het vraagt om andere competenties, zijn ook de kwaliteitseisen steeds hoger. Ook zal het je niet ontgaan zijn dat er langere levertijden op materialen zitten. Verder werken we steeds meer met internationale klanten en daarmee is het geografisch gezien complexer. Maar bij Masévon houden we wel van een uitdaging en met een team dat altijd bereid is elkaar te helpen, komt het altijd goed.” 

 

Goede inkooporganisatie bepaalt het succes

“Een significant deel van het succes van Masévon wordt bepaald door de Supply Chain. Voor inkoop is dus een heel belangrijke rol weggelegd. Overal in de keten zitten risico’s en je wilt goed zicht hebben op waar die risico’s zitten en hoe je die kunt mitigeren.”

“Als je met zoveel mensen werkt – want die keten kan echt groot zijn – ben je als inkoper eigenlijk een soort projectmanager van externe organisaties. Aannames doen? Of denken dat alles precies gaat zoals jij dat in gedachte hebt? Haha, het loopt altijd anders en dat is precies wat inkopen zo interessant maakt.”

“Bijna dagelijks krijg ik als strategisch inkoper een ‘kijkje in de keuken’ van andere organisaties in de maakindustrie. Enorm leerzaam en vooral ook erg leuk!”

– Becem 

Jacco  – Supplier Quality Engineer

“Onze afdeling SQA (Supply Chain Assurance) is verantwoordelijk voor het waarborgen van de afspraken met leveranciers. Maar ja, hoe ‘meet’ je een leverancier en hoe weet je dat prestaties goed zijn? Je wilt dat ook in cijfers kunnen uitdrukken.”

“We doen dat op verschillende manieren: meten, leveranciers bezoeken, audits, welke afspraken zijn er al, procedures vastleggen, wat zijn de verwachtingen, strategische plannen maken met leveranciers. Alles gericht op de lange termijn met de leverancier.”

Goede samenwerking

“Als Supplier Quality Engineer (SQE) ben ik verantwoordelijk op projectbasis. Ik hou me vooral bezig om die goede samenwerking met leveranciers te krijgen. Dat houdt in het bezoeken van leveranciers (inmiddels door het gehele land, met af en toe een uitstapje naar het buitenland, zoals Duitsland of laatst Turkije), afspraken maken, klachten bespreken en strategische plannen maken.”

 

Vrijheid

“Als je ziet dat dingen niet goed gaan, heb je bij Masévon die vrijheid om de auto in te stappen en naar een leverancier toe te gaan. Het is zo belangrijk om elkaar in de ogen te kunnen kijken om zo kwaliteit te kunnen waarborgen en te weten wat er speelt. Met een e-mail sturen of Teams-afspraak bereik je nooit hetzelfde. Omdat we groeien en inmiddels ook direct aan eindklanten leveren, is het belangrijk dat de risico’s goed zijn afgedekt. Het vraagt hogere eisen, want het laatste wat je wilt is een productiestop waarbij het al snel gaat om grote bedragen.”

 

Carrière

“Wat ik mooi vind is dat er bij Masévon gekeken wordt naar je sterke punten. Waar ben je goed in? En waar nodig kan je een training of coaching volgen. Dat maakt dat ik mijn carrière steeds verder kan uitbouwen, daar is heel veel openheid en ruimte voor. Je kunt je blijven ontwikkelen.”

“Het andere wat ik enorm kan waarderen is de openheid van iedereen. Ons motto is: ‘we zeggen wat we doen en doen wat we zeggen.’ Dat is hoe het werkt, we zeggen waar het op staat. Zo ontwikkel je elkaar, je leveranciers en je klanten.”

“Wat ik mooi vind is dat er bij Masévon gekeken wordt naar je sterke punten. En waar nodig kan je een training of coaching volgen. Dat maakt dat ik mijn carrière steeds verder kan uitbouwen.”

– Jacco 

Stefan – Purchase Manager

In mijn huidige functie ben ik, samen met een team van inkopers en supplier quality engineers verantwoordelijk voor de inkoop van materialen en diensten. Dit alles realiseren we binnen een toegewijd team van inmiddels 19 professionals. Onze gezamenlijke inspanning draagt direct bij aan de waarde die we aan klanten bieden.

Mijn rol concentreert zich voornamelijk, naast de dagelijkse aansturing, verbeteren en richting bepalen, op het uitbouwen van de verschillende teams binnen inkoop en het ontwikkelen van de mensen.

 

Zo ziet mijn week eruit

Mijn week begint steevast met de managementteam meeting op maandagochtend. Hier bespreken we niet alleen de strategische richting en operationele kwesties, maar nemen we ook de tijd om de uitdagingen integraal aan te pakken die voor ons liggen. Deze bijeenkomst vormt de solide basis voor mijn week.

Na deze kick-off begint mijn deelname aan het zogenaamde ‘projectcarrousel’. Hier delen projectleiders de status van hun lopende projecten en stellen eventuele vragen waarbij ze hulp nodig hebben. Als managementteam staan we klaar om bij te springen en oplossingen aan te dragen waar nodig.

Deze vaste agenda items zorgen voor een gestructureerde, maar toch afwisselende start van mijn werkweek.

 

Nauw betrokken

Verder staan er door de week heen uiteraard een aantal 1-op-1 gespreken gepland met de inkoopteamleden en de supplier quality engineers. Ik streef ernaar om alle teamleden, naast de andere afspraken en informele gesprekken, ten minste 1x per twee weken in een 1-op-1 setting te spreken. Dit zorgt ervoor dat ik nauw betrokken blijf bij hun ontwikkeling, uitdagingen en successen.

 

Binnen- en buitenland

Mijn rol gaat verder dan alleen het coördineren van een dynamisch team. Zo ben ik ook betrokken bij de ontwikkeling en uitvoering van onze grote projecten, wat zowel interne als externe interacties vereist. Daarnaast werk ik actief samen met leveranciers, zowel lokaal als internationaal. Ik kom bijvoorbeeld net terug uit Turkije, waar we de mogelijkheden voor een samenwerking onderzochten om een ‘second source’ te vinden binnen specifieke hightech subsystemen. Hiermee versterken we onze toeleveringsketen en zijn we minder afhankelijk van onze huidige leverancier.

Verder ben ik een aanzienlijk deel van mijn werk bezig met procesverbetering. Masévon zit middenin de transitie van een projectenorganisatie naar een volwassen proces gedreven organisatie.

 

Van projecten naar processen

In het verleden behandelde Masévon elk project als een unieke uitdaging voor onze klanten, waardoor we bij elk nieuw project ‘het wiel opnieuw uitvonden’. We zien steeds meer vraag naar repeterende opdrachten ontstaan door nieuwe klanten, die op alle facetten van de bedrijfsvoering veel hogere eisen aan ons bedrijf stellen.

De uitdaging ligt in het opbouwen van een proces dat rekening houdt met alle eisen, maar toch zo eenvoudig en efficiënt mogelijk blijft. We willen namelijk dat ons DNA – samenwerken, transparantie, flexibiliteit en ondernemerschap – blijft bestaan, want dat heeft ons uit eindelijke succes gebracht.

 

Uitdaging op inkoopgebied

De specifieke uitdaging op inkoopgebied is misschien wel de grootste binnen Masévon. Meer dan 80% van de waarde van de systemen die Masévon levert aan klanten wordt vertegenwoordigd door onderdelen die we inkopen. Dit betekent dat de inrichting en aansturing van de toeleverketen absoluut cruciaal is.

Waar inkoop eerder vooral dienend was aan de verschillende projecten, pakt inkoop nu een positie waarin we onszelf procesmatig inrichten, de inkoopvolwassenheid naar een hoger plan tillen en echt de lead nemen. We hebben een heldere roadmap opgesteld met duidelijk afgestemde prioriteiten binnen het managementteam, zodat ze goed aansluiten bij de strategie van Masévon.

We bouwen als team actief aan de toekomst van het bedrijf, wat zowel een verantwoordelijkheid als een voorrecht is, maar dat maakt de job uiteindelijk wel veel leuker!

 

Mensenwerk

Het realiseren van al deze verbeteringen vraagt veel van onze mensen. Om aan de verwachtingen van onze klanten te voldoen, of liever nog te overstijgen, moeten we op Champions League niveau spelen en dat waren we niet gewend. Naast alle tools, roadmaps en systemen vind ik het veel belangrijker hoe mensen zich bewegen binnen hun rol bij Masévon. Worden ze voldoende uitgedaagd? Durven ze het initiatief te nemen om processen te ontwikkelen, te verbeteren en anderen hierin bij te staan? Of leunen ze vooral op ‘het management’?

Om op dit niveau te presteren, is het niet voldoende om taken te delegeren; we moeten mensen in hun kracht zetten, hun potentieel benutten en hen laten ervaren hoe ze met deze nieuwe verwachtingen om kunnen gaan.

 

Besef

Het is essentieel dat dit besef ook bij onze teams binnenkomt. Om dit voor elkaar te krijgen, organiseren we naast de 1-op-1 gesprekken ook bijeenkomsten in kleine multidisciplinaire teams. Op deze manier zorgen we voor een gedeeld begrip en gemeenschappelijke doelen binnen de gehele organisatie.

Zoals je ziet, is mijn week behoorlijk gevuld met vergaderingen en interacties, waarmee de menselijke connectie centraal staat in mijn dagelijkse werkzaamheden. Deze contactmomenten vormen de kern van mijn rol.

 

Wat is er leuk aan het werken bij Masévon?

Wat ik mooi vind is dat je hier de volledige vrijheid krijgt om dát te doen waar jij goed in bent. Bij veel bedrijven wordt van je verwacht dat je binnen je rol en de gebaande paden blijft. Hier werkt dat anders; doe vooral waar je goed in bent. En ja, dat ligt dus soms buiten je eigen rol. Als je wat bedenkt waardoor iets beter kan, je hebt dit afgestemd met je collega’s en het draagt integraal bij? Dan zeggen we: “gas op die lolly!”. Die vrijheid, dat is fantastisch!

“Wat ik mooi vind, is dat je hier de volledige vrijheid krijgt om dát te doen waar jij goed in bent. Bij veel bedrijven wordt van je verwacht dat je binnen je rol en de gebaande paden blijft. Hier werkt dat anders; doe vooral waar je goed in bent.”

– Stefan

Jouw Masévon

Bij Masévon draait het niet alleen om ons en onze producten. Wij hebben oog voor iedereen met wie we samenwerken. Van onze klanten en leveranciers tot onze collega’s. Samen kunnen we grootse dingen bereiken. Dit doen wij door er voor elkaar te zijn en goed naar elkaar te luisteren. Waar ligt ieders kracht? Hierdoor kunnen wij tot baanbrekende oplossingen komen. Wij inspireren elkaar en moedigen onze collega’s aan om zichzelf verder te ontwikkelen. Wil jij ons team komen versterken en ervaren wat wij voor jou kunnen doen? Bekijk dan direct onze vacatures, stuur een open sollicitatie of neem contact met ons op!

Mijn Masévon
“Je krijgt al snel het stempel ´System Engineer´ opgedrukt, maar bij Masévon is System Development echt wel een stap verder!”
Mijn Masévon
“Vooral dat precies werken en continu doorontwikkelen. Dat doen wat eigenlijk nog niet kan, dat is toch gewoon mooi?!”
Mijn Masévon
“De Schwung die hier is, daar zijn de andere bedrijven waar ik heb gewerkt jaloers op.”

Zo werken wij...

Op tijd

Een snelle en heldere doorlooptijd
Onze one stop shop maakt het maken sneller en makkelijker.

Binnen budget

Een helder projectplan
Ieder project krijgt een helder en open projectplan met bijhorende planning en daar wijken we niet meer vanaf.

Volgens afspraak

We doen wat we zeggen
Wat we zeggen is haalbaar, maakbaar, snel, precies en binnen verwachting: we doen wat we zeggen en zeggen wat we doen!

Samen

Doen waar je goed in bent
We doen niet perse wat onze klanten zeggen of vragen, wij doen wat de klant daadwerkelijk bedoelt.

Een greep uit onze opdrachtgevers

Formulier succesvol verstuurd

Beste relatie,

Dankjewel voor jouw tijd en moeite dat je contact met ons opneemt.
Nu zijn wij aan zet om datzelfde te doen bij jou.

Binnen 48 uur kan je van ons een reactie verwachten.
Heb je ons eerder nodig? Bellen kan natuurlijk ook. We zijn bereikbaar op telefoonnummer 0523 238560

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring krijgt op onze website. Bekijk Privacyverklaring