Make complex easy

Wil je weten wat we precies doen bij onze afdeling HR en hoe onze collega’s het ervaren? Lees hieronder verder!

Kareem – Recruitment

In januari van dit jaar (2023) rondde ik mijn opleiding International Hospitality Management af. Ik was klaar voor de volgende stap in mijn carrière en dat werd werken bij Masévon. Het idee was dat ik me zou richten op recruitment. Inmiddels is de functie een stuk uitdagender en afwisselender. Naast recruitment neem ik (tijdelijk) een deel van de taken over van mijn HR-collega’s en ik ga ook een stuk marketing op me nemen.

 

Warm welkom

Wat me gelijk opviel toen ik begon met werken bij Masévon was het warme welkom. Iedereen probeert je te helpen. Niet alleen van mijn eigen team, maar ook de collega’s van andere afdelingen. Iedereen legt veel uit over het bedrijf en dat is fijn, want de maakindustrie is voor mij een nieuwe tak van sport. Zelf ben ik bekend met de vastgoedwereld en de hospitality. Dit is totaal anders. Gelukkig leer ik snel en vind ik het interessant.  

Gelijk aan de slag

Naast de leuke collega’s die ik heb, was het ook mooi om te merken dat ik gelijk aan de slag mocht. Vaak is er bij bedrijven een inwerkperiode waarin je wel veel leert, maar nog niet veel uitvoert. Dat is hier anders. Natuurlijk ben je afhankelijk omdat je nog niet alles weet, maar ik mocht gelijk volop aan de slag!

 

Zo ziet mijn dag eruit

Meestal start ik mijn dag met het bekijken van de mail en agenda. Daarna kijk ik in ons recruitment systeem naar nieuwe sollicitaties. We stemmen af wie wat oppakt. Gedurende de dag komen er eigenlijk altijd wel dingen tussendoor. De ene keer is dat bijvoorbeeld het opmaken van een contract. De andere keer een training hoe ik LinkedIn gebruik en Masévon promoot. Iedere dag is een nieuwe uitdaging en geen dag is hetzelfde. Daar moet je natuurlijk van houden, maar ik word er blij van.

 

Dit maakt werken bij Masévon leuk

In een baan vind ik het belangrijk dat er gezelligheid is, een goede sfeer en teamgevoel. Dat vind ik hier allemaal. De afwisseling, de doorgroeimogelijkheden, het onderlinge informele en het elkaar willen helpen, maakt het ontzettend leuk. Ik ga elke dag met plezier en frisse energie naar het werk!

“De afwisseling, de doorgroeimogelijkheden, het onderlinge informele en het elkaar willen helpen maakt het ontzettend leuk. Ik ga elke dag met plezier en frisse energie naar het werk!”

– Kareem 

Else – HR-adviseur

In mijn rol als HR-adviseur hou ik me bezig met het personeel bij Masévon. Dat kan gaan om mensen die in dienst komen, in dienst zijn of die uitstromen.

 

Geen dag hetzelfde

Geen dag is hetzelfde, omdat HR uit zoveel verschillende zaken bestaat. De ene keer bestel ik de werkschoenen voor een stagiair en het volgende moment regel ik een overeenkomst voor iemand die uit dienst gaat. En eigenlijk alle werkzaamheden daartussenin. Dan kun je denken aan het voeren van sollicitatiegesprekken, voortgangsgesprekken met medewerkers rondom ontwikkeling of verzuim, maar ook het opstellen van contracten of brieven voor diverse soorten verloven. Overigens is mijn functie de afgelopen tijd wel behoorlijk gewijzigd.

Professionalisering

Die wijziging heeft alles te maken met de groei die we doormaken met ons bedrijf. Een tijd lang was ik als enige HR-adviseur in dienst. Nu we groeien, werd het tijd om in onze afdeling te investeren. En zo zijn er flink wat HR-collega’s bijgekomen de laatste tijd. Een groot deel van mijn functie heeft de afgelopen periode dan ook bestaan uit het inwerken van nieuwe collega’s. 

Een leuke uitdaging, want dat zorgt ervoor dat je je eigen werkwijze weer goed leert kennen en tegelijk ook kunt zien waar in het proces iets beter of professioneler kan. Bijvoorbeeld een handleiding voor leidinggevenden. Die ontbrak nog, omdat mensen eerder naar me toeliepen om iets te vragen. Doordat de groep groter wordt, is het handig om zoiets goed neer te zetten en in dat soort processen maken we nu een inhaalslag.

 

Daarom is werken bij Masévon leuk

Door de brede functie en de diversiteit ervan ga ik elke dag met plezier naar mijn werk. Ook de samenwerkingen met alle collega’s en de ruimte die er is voor lol en humor maken het leuk. Wat ik verder mooi vind, is dat mensen hier in je geloven en dat je veel verantwoordelijkheid krijgt. En misschien wel de belangrijkste reden waarom het hier leuk werken is; iedereen zoekt elkaar op, er is geen eilandjescultuur en dat maakt dat de feestjes en vrijdagmiddagborrels altijd erg gezellig!

“De samenwerkingen met alle collega’s en de ruimte die er is voor lol en humor maken het leuk. Wat ik verder mooi vind is dat mensen hier in je geloven en je veel verantwoordelijkheid krijgt.”

– Else 

Annette – HR Manager

Als HR Manager bij Masévon ben ik verantwoordelijk voor de instroom, doorstroom en uitstroom van medewerkers. En dat in een organisatie die snel groeit en verandert. Een leuke uitdaging!

 

Instroom en doorstroom van mensen

Met onze afdeling zorgen we ervoor dat we de juiste mensen aantrekken om openstaande vacatures in te vullen. Als dat lukt, is het vooral belangrijk dat het de juiste mensen op de juiste plek zijn en dat ze in onze organisatie kunnen doorstromen. Je kunt kijken naar wat hebben we vandaag de dag als Masévon voor mensen nodig. Alleen wat nog veel belangrijker is, is de vraag: welke skills heeft de organisatie nodig om in de toekomst wendbaar en weerbaar te zijn?

Dat doen we door te kijken naar het huidige personeelsbestand en welke (technische) kennis en kunde ontwikkelbaar is.

Uitdaging

De afgelopen 10 jaar is er in Nederland nauwelijks geïnvesteerd in technische expertise. Daar betalen we nu de prijs voor. Er zijn weinig mensen met technische kennis, omdat velen toch sneller kozen voor een economische of dienstverlenende opleiding. En we hebben die mensen wél nodig. Zeker omdat wij hier bij Masévon de techniek van de toekomst maken.

 

Hier onderscheiden we ons mee

Ook in Oost-Nederland is de zogeheten ‘war for talent’ losgebarsten. Dat betekent dat je als organisatie helder moet hebben waarmee je onderscheidend bent ten opzichte van andere bedrijven. “Dáár wil ik werken!” Dat is wat je wilt dat mensen denken.

En dat komt goed uit, want wij zijn een superleuk bedrijf! De werksfeer kan ik het beste omschrijven als: innovatief, pragmatisch, verbindend en bij ons kan je heel erg jezelf zijn. Doordat er veel kennis en kunde aanwezig is bij onze mensen, leert iedereen hier veel van elkaar. Het beste uit elkaar halen, dat is waar wij voor staan. Waar is je collega beter in dan jij en wat kom je zelf brengen?

 

Daarom wil je hier werken

Het is onze taak als HR-afdeling om een cultuur te creëren waarin mensen hun kwaliteiten kennen – of ontdekken – en daar ook eigenaarschap voor nemen. Het mooie is dat daar de ruimte voor is bij Masévon.

Er zijn hier weinig managementlagen en mensen krijgen veel verantwoordelijkheid. Als we in jou geloven, geven wij je het vertrouwen en mag je het doen ook! Dus ben je technisch goed geschoold, heb je passie voor techniek en hou je van samen werken? Dan is Masévon absoluut hét bedrijf waar je wil werken.

“Wij zijn een superleuk bedrijf! De werksfeer kan ik het beste omschrijven als: innovatief, pragmatisch, verbindend en bij ons kan je heel erg jezelf zijn.”

– Annette 

Jouw Masévon

Bij Masévon draait het niet alleen om ons en onze producten. Wij hebben oog voor iedereen met wie we samenwerken. Van onze klanten en leveranciers tot onze collega’s. Samen kunnen we grootse dingen bereiken. Dit doen wij door er voor elkaar te zijn en goed naar elkaar te luisteren. Waar ligt ieders kracht? Hierdoor kunnen wij tot baanbrekende oplossingen komen. Wij inspireren elkaar en moedigen onze collega’s aan om zichzelf verder te ontwikkelen. Wil jij ons team komen versterken en ervaren wat wij voor jou kunnen doen? Bekijk dan direct onze vacatures, stuur een open sollicitatie of neem contact met ons op!

Mijn Masévon
“Je krijgt al snel het stempel ´System Engineer´ opgedrukt, maar bij Masévon is System Development echt wel een stap verder!”
Mijn Masévon
“Vooral dat precies werken en continu doorontwikkelen. Dat doen wat eigenlijk nog niet kan, dat is toch gewoon mooi?!”
Mijn Masévon
“De Schwung die hier is, daar zijn de andere bedrijven waar ik heb gewerkt jaloers op.”

Zo werken wij...

Op tijd

Een snelle en heldere doorlooptijd
Onze one stop shop maakt het maken sneller en makkelijker.

Binnen budget

Een helder projectplan
Ieder project krijgt een helder en open projectplan met bijhorende planning en daar wijken we niet meer vanaf.

Volgens afspraak

We doen wat we zeggen
Wat we zeggen is haalbaar, maakbaar, snel, precies en binnen verwachting: we doen wat we zeggen en zeggen wat we doen!

Samen

Doen waar je goed in bent
We doen niet perse wat onze klanten zeggen of vragen, wij doen wat de klant daadwerkelijk bedoelt.

Een greep uit onze opdrachtgevers

Formulier succesvol verstuurd

Beste relatie,

Dankjewel voor jouw tijd en moeite dat je contact met ons opneemt.
Nu zijn wij aan zet om datzelfde te doen bij jou.

Binnen 48 uur kan je van ons een reactie verwachten.
Heb je ons eerder nodig? Bellen kan natuurlijk ook. We zijn bereikbaar op telefoonnummer 0523 238560

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring krijgt op onze website. Bekijk Privacyverklaring