Make complex easy

Wil je weten wat we precies doen bij onze afdeling Engineering en hoe onze collega’s het ervaren? Lees hieronder verder! 

Iske – NPI Engineer

Met onze afdeling zijn we verantwoordelijk voor het opzetten van het assemblageproces en alles wat erbij komt kijken. Hiervoor hebben we ‘deliverables’, zoals het bepalen van de risico’s, in welke volgorde er geassembleerd wordt en welke tools daarvoor nodig zijn. Daarnaast bieden we technische ondersteuning voor andere afdelingen. Bijvoorbeeld als de afdeling Inkoop technische vragen heeft.

Verder ondersteunen we technisch tijdens het assemblageproces. We zorgen ervoor dat alle resultaten en bevindingen gecommuniceerd worden met de klant. Uiteindelijk gaat het er natuurlijk om dat er een goedwerkende machine bij de klant komt en dat de klant tevreden is.

Elke dag is anders

Om dat in goede banen te leiden hebben we veel contact. Zowel met de klant als met een leverancier als zij ergens tegenaan lopen. Natuurlijk ook intern met het team. Je kunt alles zo goed voorbereiden als je wilt, maar er is altijd iets wat anders loopt.

We zijn constant met alle afdelingen aan het overleggen en het is veel schakelen. Dat is ook wat mijn werk leuk maakt; elke dag is anders. Op een dag zelf varieert mijn werk ook. Het kan zomaar zijn dat ik op drie verschillende plekken in een proces bezig ben. Het ene moment is dat de voorbereiding. Dan weer met de afronding van een project en dan weer met de technische ondersteuning.

 

Uitdaging

We hebben veel technische uitdagingen, daardoor blijft het werk uitdagend. Sommige zijn snel op te lossen, anderen moet je even over nadenken of voor overleggen met collega’s. De afdeling NPI is een dynamische groep en iedereen beschikt over andere kennis. Gelukkig deelt iedereen graag zijn kennis en dat maakt dat ik hier enorm veel leer.

 

Daarom is werken bij Masévon leuk

Eigenlijk vanaf het moment dat ik bij Masévon binnenstapte, merkte ik de goede sfeer op die er hangt. Je collega’s zijn een belangrijk onderdeel van je werk. Met die collegialiteit zit het wel goed hier! Op de afdeling Engineering werk ik als enige vrouw en de mannen namen me snel op in de groep. Ook staat iedereen open om van elkaar te leren en we blijven door ontwikkelen. Ik zit op mijn plek hier!

“Vanaf het moment dat ik bij Masévon binnenstapte, merkte ik de goede sfeer op die er hangt. Je collega’s zijn een belangrijk onderdeel van je werk. Met die collegialiteit zit het wel goed hier!”

– Iske Veenstra

Ernst-Jan  E-Engineering

Met onze afdeling Engineering ontwikkelen wij de software voor de high tech machines die we hier bouwen. Een klant komt bij Masévon met een vraag om iets te produceren en daar hoort een machine bij. Vaak moeten dingen dan geautomatiseerd worden en de software daarvoor bouwen wij. Dat doen we met een team van zo’n 8-10 mensen en de manier waarop wij met elkaar werken is de laatste jaren flink geprofessionaliseerd. Daar zijn we erg trots op!

Zo werken wij

We werken volgens de agile werkwijze door de scrum methodiek toe te passen en hebben een ticketmanagementsysteem wat ons daarbij ondersteunt. Doordat we in sprints van een week werken zijn we heel wendbaar. Je hebt elke week een moment om bij te sturen.

Zo ziet een werkweek eruit

Een week op onze afdeling ziet er als volgt uit: aan het begin van de week stelt de productowner een sprintdoel vast. Dat sprintdoel is heilig. Met elkaar gaan we ervoor om dat te halen. Het team kiest uit welke taken (tickets) ze gaan doen en zijn daar zelf verantwoordelijk voor. Buiten dat het een teamgevoel geeft, brengt het ook een stuk commitment.

Dagelijks starten we met een daily standup. We kijken in de ochtend met elkaar naar wat heb je gedaan, wat ga je doen en zie je nog beren op de weg? Kan iemand me daarbij helpen of kan ik iemand helpen? Vaak werk je aan één project en je weet dus wat je taken zijn waar je mee aan de slag kan. Daarbij werken we volgens het 4-ogen principe. Iedereen reviewt het werk van elkaar. Hoe ziet mijn werk eruit? Is het volgens de verwachting van hoe we het willen?

 

Terugkijken

Een onderdeel van de scrum methodiek is de retrospective, dit is het einde van de sprint.

Met elkaar kijken we terug hoe afgelopen sprint ging en hoe we kunnen verbeteren. Dat gaat overigens verder dan alleen het inhoudelijke werk en de processen. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat je beter werkt als je een zit-sta-bureau zou hebben. Ook delen we persoonlijke dingen en je merkt dat de omgang naar elkaar daardoor veel makkelijker is. Ons team is echt een team en de communicatie is heel goed. 

Het mooie van deze manier van samenwerken – buiten dus dat teamgevoel – is ook dat we gezamenlijk kennis opbouwen. Dat maakt het makkelijk om bijvoorbeeld op vakantie te gaan. Er is altijd iemand die wel ergens vanaf weet en je krijgt dus geen belletjes tijdens het drinken van je biertje.

 

Uitdagend

De grootste uitdaging zit bij ons op technisch gebied. Vaak moeten we iets maken wat nog niet eerder is gemaakt. Dan vragen we ons eerst af; wat is de beste weg om dit te maken? Je start met het maken van een ontwerp. Vervolgens probeer je het te maken en soms kom je er achteraf achter dat het toch niet werkt zoals het bedacht is. Op zo’n moment reviewen we het met elkaar om te kijken wat je kan doen.

Door het systeem waar we mee werken, kun je dit soort dingen goed monitoren. Dat voorkomt dat een project uitloopt in de tijd. We kunnen eerder bijschakelen als dat nodig blijkt. Daarmee verlagen we de risico’s en is overwerken ook zo goed als verleden tijd.

 

Dit is er leuk aan het werken bij Masévon

Een bedrijf als Masévon vind je niet zo snel. De high tech omgeving, samen doelen halen, het vertrouwen van het management in het softwareteam, de bijbehorende investering in het team, de systemen en techniek, de innovatie, het jonge nieuwsgierige en leergierige team, de toename in capaciteit omdat we zo gegroeid zijn.

Allemaal dingen die het de moeite waard maken om hier te werken. Ik werk inmiddels al 8 jaar bij Masévon en een betere baan kan ik me niet wensen!

 

“Een bedrijf als Masévon vind je niet zo snel. De high tech omgeving, samen doelen halen, het vertrouwen van het management in het softwareteam, de bijbehorende investering in het team, de systemen en techniek, de innovatie, het jonge nieuwsgierige en leergierige team. Allemaal dingen die het de moeite waard maken om hier te werken.”

– Ernst-Jan Slotman

Melchior – NPI Engineer

Masévon is een jong en dynamisch bedrijf. Het bruist hier van de energie en iedereen is gemotiveerd. Om in zo’n omgeving werkzaam te zijn, geeft me veel energie. Daarbij heb ik als NPI-engineer uitdagende gevarieerde taken en projecten. Geen dag is hetzelfde!

Dit doe ik als NPI-Engineer

Een NPI-Engineer is verantwoordelijk voor het begeleiden en produceren van nieuwe producten waarbij we de kwaliteit waarborgen. Het introduceren van een nieuw product voeren we uit in een project met een multidisciplinair team.

Build to print projecten

Het begint bij het beoordelen van de tekeningen. Deze zijn vaak al gereed en levert de klant aan; dit heet een build to print project. We beoordelen dan of de onderdelen van de machine volgens de specificaties gemaakt kunnen worden, hoe je de machine efficiënt in elkaar zet en als laatste volgt een eindtest. Omdat het project door verschillende fases gaat waarin verschillende deliverables worden opgeleverd, beperk je op die manier de risico’s in een project.

Build to spec

Ook kan het voorkomen dat een klant een build to spec project wenst. Dan staan alleen de specificaties van het product/proces vast en zal de machine verder worden uitgewerkt. Dit project gaat dan eerst naar een andere afdeling waar de ontwerpers de machine verder uitwerken. Wanneer alle tekeningen gereed zijn, komt het pakket bij onze afdeling terecht.

 

Uitdagend

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat we de kwaliteit waarborgen, dat het proces soepel verloopt en dat het product voldoet aan de vereiste specificaties. En dat is best uitdagend. Vaak zijn het namelijk nieuwe producten die we maken. We komen daarbij soms onvoorziene uitdagingen tegen. Dan kan het zijn dat je opnieuw met de ontwerpers om tafel moet om te bespreken dat het ontwerp niet functioneert zoals bedacht is. Als zoiets voorkomt, is snel handelen een vereiste om het project binnen de deadline op te leveren.

 

Verschillende projectfases

Ik heb verschillende projecten lopen en die zitten vaak in verschillende fases. Dat kan gaan om de aanvraagfase, waarbij het salesteam bij ons komt om informatie in te winnen. Bijvoorbeeld hoe lang we erover doen om iets te maken, om de machine te beoordelen of hoeveel tijd het kost om de deliverables op te leveren. Wanneer de order is geplaatst, gaan we werken aan de deliverables en werken we het project verder uit. Dan gaat het naar het inkoopteam die alles bestelt. Wij werken de verdere voorbereidingen uit die nodig zijn voor de montagefase en wanneer alles binnen is, kunnen de monteurs aan de slag met de bouw van de machine. In deze realisatiefase bieden wij ondersteuning aan montage.

 

Blijven leren

Om een project tot een goed einde te brengen, is veel kennis nodig. Op onze afdeling heeft iedereen zijn eigen specialisatie, bijvoorbeeld over cleanliness, vacuüm, meten en lassen. Mijn specialisatie is het assembleren en ik bepaal samen met de monteurs hoelang de realisatiefase van een machine duurt. En mocht ik een keer iets niet weten? Dan kijk ik in de kennisbank waar veel informatie in staat of drink ik een kop koffie met een collega die me verder kan helpen. Op die manier kan ik mijn kennis verbreden en blijven leren!

“Wat mij echt een kick geeft? Als een machine helemaal klaar en getest is en naar de klant wordt gestuurd. Daar heb je samen zo lang naar toegewerkt!”

– Melchior de Joode

Jouw Masévon

Bij Masévon draait het niet alleen om ons en onze producten. Wij hebben oog voor iedereen met wie we samenwerken. Van onze klanten en leveranciers tot onze collega’s. Samen kunnen we grootse dingen bereiken. Dit doen wij door er voor elkaar te zijn en goed naar elkaar te luisteren. Waar ligt ieders kracht? Hierdoor kunnen wij tot baanbrekende oplossingen komen. Wij inspireren elkaar en moedigen onze collega’s aan om zichzelf verder te ontwikkelen. Wil jij ons team komen versterken en ervaren wat wij voor jou kunnen doen? Bekijk dan direct onze vacatures, stuur een open sollicitatie of neem contact met ons op!

Mijn Masévon
“Je krijgt al snel het stempel ´System Engineer´ opgedrukt, maar bij Masévon is System Development echt wel een stap verder!”
Mijn Masévon
“Vooral dat precies werken en continu doorontwikkelen. Dat doen wat eigenlijk nog niet kan, dat is toch gewoon mooi?!”
Mijn Masévon
“De Schwung die hier is, daar zijn de andere bedrijven waar ik heb gewerkt jaloers op.”

Zo werken wij...

Op tijd

Een snelle en heldere doorlooptijd
Onze one stop shop maakt het maken sneller en makkelijker.

Binnen budget

Een helder projectplan
Ieder project krijgt een helder en open projectplan met bijhorende planning en daar wijken we niet meer vanaf.

Volgens afspraak

We doen wat we zeggen
Wat we zeggen is haalbaar, maakbaar, snel, precies en binnen verwachting: we doen wat we zeggen en zeggen wat we doen!

Samen

Doen waar je goed in bent
We doen niet perse wat onze klanten zeggen of vragen, wij doen wat de klant daadwerkelijk bedoelt.

Een greep uit onze opdrachtgevers

Formulier succesvol verstuurd

Beste relatie,

Dankjewel voor jouw tijd en moeite dat je contact met ons opneemt.
Nu zijn wij aan zet om datzelfde te doen bij jou.

Binnen 48 uur kan je van ons een reactie verwachten.
Heb je ons eerder nodig? Bellen kan natuurlijk ook. We zijn bereikbaar op telefoonnummer 0523 238560

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring krijgt op onze website. Bekijk Privacyverklaring