Make complex easy

Wil je weten wat we precies doen bij onze afdeling Cleaning en hoe onze collega’s het ervaren? Lees hieronder verder! 

Patrick – Ruimte eigenaar ISO 5

Bij Masévon werk ik op de afdeling Cleanroom en daar ben ik ruimte eigenaar van cleanroom ISO 5. Een cleanroom is een zeer zuivere werkomgeving en ISO 5 is onze allergrootste schone ruimte waar de minste stofdeeltjes aanwezig zijn. We hebben het dan bijvoorbeeld over deeltjes van 0,1 µm.

Om je een beeld te geven; dat is een deeltje van 0,0001 mm. Dit is met je blote oog niet waar te nemen en daar hebben we dus meetapparatuur voor. Het mag duidelijk zijn dat we hier zeer schoon moeten werken. Daarom hebben we een speciaal pak aan en ook een mondkapje.

 

Wat ik zoal doe

Naast ruimte eigenaar van cleanroom ISO 5 ben ik ook projectcoördinator op de werkvloer en daar komt van alles bij kijken. Delen die we maken zijn veelal voor de chip-industrie. Daar moet alles super schoon voor zijn.

Ik zorg ervoor dat de juiste gereedschappen aanwezig zijn en dat de cleanroom schoon is en schoon genoeg blijft. Ook alle binnenkomende onderdelen die we nodig hebben, moeten natuurlijk goed schoon zijn. Per project worden de onderdelen netjes verdeeld. Daarnaast regel ik dat projecten een eigen plek krijgen binnen de ISO 5 cleanroom en dat de monteurs met de juiste competenties op een project komen.

Pietje precies

We hebben hier ook RGA-producten (Restgas-analyse). Daarbij kijken we naar vervuiling op en in het materiaal. Dat gaat echt op molecuul basis. Alle oliën en vetten kunnen we meten, maar daar heb je wel speciale monteurs voor nodig. Dat kan niet iedereen. Vaak lukt dat met onze eigen monteurs, maar soms hebben we daarvoor iemand extra nodig. Dan moet je uitleggen aan een uitzendkracht hoe je schoon werkt. Dat je dus bijvoorbeeld alles afdekt en niet met vervuilende producten in aanraking mag komen om zo cross-contaminatie te voorkomen.

Het is belangrijk om consequent te werken en dat je nadenkt dat je producten kan vervuilen door je eigen handelingen. Bij ons op de afdeling zijn we dus allemaal pietje precies. 

 

Innoveren

De uitdaging is om bij nieuwe projecten weer een stap hoger te gaan qua reinheid. Dat begint al bij het produceren van het onderdeel dat daar de juiste vloeistoffen wordt gebruikt. Meehelpen met dat onderzoek is een leuke uitdaging om mee te maken.

Vaak vraagt de klant om een project wat nog weer schoner moet. Masévon zelf is ook aan het innoveren om nog schoner te kunnen produceren. We willen een reinheid halen die over de wereld nog niet gehaald is. Dat is zo gaaf als zoiets dan lukt!

 

Waarom werken bij Masévon

Waarom je bij Masévon zou willen werken? Dat is zonder twijfel de goede werksfeer die we hier hebben. We zijn met alle collega’s serieus als het moet, maar tussendoor is er ook altijd ruimte voor een dolletje. Daarbij zijn de producten die we maken allemaal hightech en uitdagend. Dat geeft me een kick! 

 “Waarom je bij Masévon zou willen werken? Dat is zonder twijfel de goede werksfeer die we hier hebben. Daarbij zijn de producten die we maken allemaal high tech en uitdagend. Dat geeft me een kick!”  

– Patrick 

Willem – Ruimtecoördinator ISO 6

Bij Masévon werk ik op de afdeling Cleanroom waar ik ruimtecoördinator ben van cleanroom ISO 6. Een cleanroom is een zeer zuivere werkomgeving. ISO 5 is onze schoonste ruimte waar de minste stofdeeltjes aanwezig zijn. ISO 6 heeft net iets minder strenge eisen qua reinheid en is qua oppervlakte een stuk groter.

Overigens gaat het nog steeds om deeltjes die niet met het blote oog waarneembaar zijn. Wij werken hier dus zeer schoon, inclusief de bijbehorende pakken, haarnetjes, baardnetjes, mondkapjes, een dubbel paar handschoenen en speciale sokken en schoenen.

 

Ruimtecoördinator en monteur

In principe is ruimtecoördinator een taak die je naast je huidige werk uitvoert als monteur. Op dit moment krijgt het coördinerende deel voorrang, zodat we alles in goede banen leiden voor de verschillende projecten en monteurs. Dat maakt mijn functie enorm veelzijdig.

Dit doe ik zoal

Zo vangen we de vragen en verzoeken van alle monteurs op, delen de benodigde gereedschappen uit, de vierkante meters die nodig zijn voor een project worden toebedeeld aan monteurs, we schaffen speciale gereedschappen aan die de ruimte in mogen en zorgen ervoor dat we de meetmiddelen kalibreren. Maar ook iets als een ander telefoonsysteem wat we op dit moment aan het uitrollen zijn, kan erbij horen als taak.

Daarnaast is het beheren van de ISO 6 ruimte behoorlijk uitdagend. We valideren dat de ruimte schoon genoeg blijft. Daarvoor zijn allerlei filtersystemen en andere meetapparatuur aanwezig zoals voor temperatuur, luchtvochtigheid en de reinheid van de perslucht. Alles moet van een bepaald niveau zijn zodat we aan de reinheidseisen voldoen. Een cleanroompak is daarom verplicht voor onze monteurs.

Vanaf de kleedkamer en omkleedsluis loop je een route met vloerlijnen en zie je stickers waarop te zien is aan welke maatregelen je moet voldoen. Je gaat een heel traject door en eenmaal in de ISO 6 ruimte krijg je te maken met iets anders wat bijzonder is.

 

De juiste mindset

Je mag niet hard werken. Dat klinkt de meeste mensen waarschijnlijk fantastisch in de oren! Alleen bij ons heeft dat als reden dat je anders te veel werveling in de ruimte creëert. Alles moet dus op een rustig tempo gebeuren en je hebt dan ook veel rust nodig om in die ruimte te kunnen werken. Dat vraagt een bepaalde mindset.

Als voorbeeld: een monteur is met een bepaald project bezig. Hij krijgt exact genoeg onderdelen voordat hij de ISO 6 ingaat en tijdens montage gaat een boutje kapot. Dan werkt het niet zo simpel als een nieuw boutje halen bij de bouwmarkt. Als we het al hebben, moet het onderdeel eerst langs Cleaning. Heeft iets dan ook nog spoed, vraagt dat om een heleboel liefde van de collega’s!

 

Het mooie van werken bij Masévon

Dat is ook meteen het mooie van werken bij Masévon. Je hebt elkaar keihard nodig en we bouwen samen aan iets. Of dat nu een machine of een ruimte is. Met elkaar overleggen kost weinig inspanning en maakt het werk altijd beter. Het is nooit klaar en nooit saai hier. En hoewel mijn werk door alle veranderende prioriteiten van de dag best weleens heftig is, zou ik het niet anders willen!

 

“Je hebt elkaar keihard nodig en we bouwen samen aan iets. Dat is het mooie van werken bij Masévon.

– Willem 

Bart – NPI Engineer

Mijn functie op papier bij Masévon is NPI Engineer. Dat staat voor New Product Introduction Engineer. Daar maak je processen of productiestappen klaar om in de praktijk uit te laten voeren.

In je hoofd of op papier ga je het proces al een keer na om vooraf de fouten eruit te halen, bijvoorbeeld een productie- of assemblageproces. De uren die je daarvoor maakt, win je weer terug in de doorloop van een project en in de efficiëntie op de werkvloer. NPI Engineer is dus mijn functie op papier; maar de praktijk ziet er heel anders uit.

 

Heel divers

Die praktijk is namelijk nogal divers qua werkzaamheden. Zo heb ik een eigen klantenkring waar ik aanvragen van krijg en het volledige contact mee heb, ik zet procesplannen op, vertaal moeilijke materie naar Jip en Janneke, ontcijfer vraagstukken, calculeer projecten en hou me bezig met de planning.

De rode draad is dat de projecten met de meest uitdagende reinheidseisen bij mij terechtkomen, omdat ik kennis heb van zowel RGA (het schoonste niveau van reinheid) als vacuüm als cleanroom. Maar mijn echte hoofdtaak bij Masévon? Dat is klanten tevreden krijgen. Dat maakt ook dat mijn agenda heel divers is.

Verantwoording

Hoe precies de dag van morgen eruitziet, weet ik eigenlijk nooit. Soms komt er ineens een klant op bezoek om te praten over een nieuw project en hou ik het salespraatje. Dan zit ik weer bij Saxion op school om uitleg te geven aan studenten over wat je kunt doen met een studie werktuigbouwkunde. Het volgende moment ben ik bij een Oostenrijkse klant om daar onderzoek te doen naar de reinheid van de machines. Gevolgd door een advies waarmee de machine nog beter zal presteren. De verantwoording die ik heb, maakt het leuk om te werken bij Masévon. Dat niet alleen trouwens.

 

Dit is wat werken bij Masévon leuk maakt

Wat hier werken mooi maakt is dat er altijd groei is en interesse in verbetering; nieuwe technologie die ons sterker op de markt zet. Ik ben er dan ook heel erg trots op dat ik werk met apparatuur die ik zelf ontworpen heb of waarvoor ik input leverde. Als je ziet hoe iets slimmer kan, is hier de ruimte om je eigen ideeën in te brengen en ze uit te voeren als het goed onderbouwd is.

 

Ideeën worden werkelijkheid

Zo had ik pas een idee om vloeibare stikstof te produceren in huis. Daar heb ik dan zelf geen tijd voor om dat uit te zoeken, maar een stagiair verdiept zich daar nu in en dan ben ik zijn stagebegeleider. Op deze manier kan ik mijn dagen zo efficiënt mogelijk inrichten. Door mijn eigen ideeën te realiseren tot werkelijkheid, voelt het alsof Masévon mijn eigen bedrijf is. Ik gun het iedereen om te werken en te ervaren hoe het hier gaat!

“Door mijn eigen ideeën te realiseren tot werkelijkheid, voelt het alsof Masévon mijn eigen bedrijf is.”

– Bart 

Jouw Masévon

Bij Masévon draait het niet alleen om ons en onze producten. Wij hebben oog voor iedereen met wie we samenwerken. Van onze klanten en leveranciers tot onze collega’s. Samen kunnen we grootse dingen bereiken. Dit doen wij door er voor elkaar te zijn en goed naar elkaar te luisteren. Waar ligt ieders kracht? Hierdoor kunnen wij tot baanbrekende oplossingen komen. Wij inspireren elkaar en moedigen onze collega’s aan om zichzelf verder te ontwikkelen. Wil jij ons team komen versterken en ervaren wat wij voor jou kunnen doen? Bekijk dan direct onze vacatures, stuur een open sollicitatie of neem contact met ons op!

Mijn Masévon
“Je krijgt al snel het stempel ´System Engineer´ opgedrukt, maar bij Masévon is System Development echt wel een stap verder!”
Mijn Masévon
“Vooral dat precies werken en continu doorontwikkelen. Dat doen wat eigenlijk nog niet kan, dat is toch gewoon mooi?!”
Mijn Masévon
“De Schwung die hier is, daar zijn de andere bedrijven waar ik heb gewerkt jaloers op.”

Zo werken wij...

Op tijd

Een snelle en heldere doorlooptijd
Onze one stop shop maakt het maken sneller en makkelijker.

Binnen budget

Een helder projectplan
Ieder project krijgt een helder en open projectplan met bijhorende planning en daar wijken we niet meer vanaf.

Volgens afspraak

We doen wat we zeggen
Wat we zeggen is haalbaar, maakbaar, snel, precies en binnen verwachting: we doen wat we zeggen en zeggen wat we doen!

Samen

Doen waar je goed in bent
We doen niet perse wat onze klanten zeggen of vragen, wij doen wat de klant daadwerkelijk bedoelt.

Een greep uit onze opdrachtgevers

Formulier succesvol verstuurd

Beste relatie,

Dankjewel voor jouw tijd en moeite dat je contact met ons opneemt.
Nu zijn wij aan zet om datzelfde te doen bij jou.

Binnen 48 uur kan je van ons een reactie verwachten.
Heb je ons eerder nodig? Bellen kan natuurlijk ook. We zijn bereikbaar op telefoonnummer 0523 238560

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring krijgt op onze website. Bekijk Privacyverklaring