Make complex easy

Wil je weten wat we precies doen bij onze afdeling Constructie en hoe onze collega’s het ervaren? Lees hieronder verder! 

Erwin  – Lasser

Op papier is mijn functie lasser, alleen in de praktijk is het meer lascoördinator. Ik coördineer het laswerk, hou me bezig met de ISO 3834 certificering, programmeer de robot, leid iemand op als lasser en begeleid de collega’s waar nodig. Zelf las ik eigenlijk steeds minder. Wel spring ik bij als er iemand ziek is of vrij heeft. Alles regelen en bezig zijn, daar word ik blij van. Stilzitten? Dat is niks mij.

 

Begeleiden

Als mijn werkdag begint, start ik met begeleiden van twee collega’s bij hun werk. Ik leg bijvoorbeeld uit hoe ze iets in elkaar moeten zetten of als er iets misgaat, dan help ik hen. De kennis en ervaring van het lassen die ik de afgelopen 20 jaar opdeed, daar beleef ik veel lol aan om dat over te brengen aan de collega’s. Ik zeg weleens: ik heb alles gemaakt wat ik wilde maken.

Uitdagend

Verder werken we hier met een robot en het is belangrijk dat die iedere dag draait. Maar dat gaat niet vanzelf. Het gaat om weten hoe het werkt, wat je nodig hebt, verzinnen hoe je iets opspant, hoe je wil lassen, wat je nodig hebt aan materialen en gereedschappen en natuurlijk het programmeren van de robot. Dat houdt het flink uitdagend, want nieuwe producten hebben ieder zo hun eigen uitdagingen. Daarbij is ook niet alles wat van de robot komt altijd recht, dus ook het richten van het werk is iets wat ik doe.

 

Zoveel meer dan lassen

De vacuümkamers die we maken bij Vernooy, daar komt een hoop bij kijken. Het is niet enkel het lassen, maar zoveel meer dan dat. Dan kan je denken aan het logistieke deel dat de materialen er zijn en dat deze goed zijn, het bedenken hoe je iets gaat maken, lassen, slijpen, boren, frezen, alle losse onderdelen samenstellen en uiteindelijk het geheel in elkaar zetten.

 

Samenwerken

Bij het maken van zo’n uitdagend product kan het niet anders dan dat je goed met elkaar samenwerkt en dat de sfeer onderling goed is. Het is vanzelfsprekend dat je elkaar helpt als er een probleem is. De lassers kunnen niet zonder de frezers en andersom. En dat vind ik ook het mooie van werken bij Vernooy; het samenwerken en dat je hier vrij bent om je inventiviteit en wat je kan en weet te uiten!

“De vrijheid die je hier hebt om je inventiviteit de vrije loop te laten, dat vind ik het mooie aan het werken bij Vernooy Vacuum.”

– Erwin 

Erwin – Lascoördinator (IWS)

In mijn functie bij Haarhuis als lascoördinator IWS, wat staat voor International Welding Specialist, valt alles met lassen onder mijn toezicht.

Wat ik zoal doe

Dat houdt bijvoorbeeld in las- en werkinstructies bespreken, tekeningen beoordelen, zorgen dat de jongens goed opgeleid zijn met de juiste certificaten, goede lasdraden en lasmachines. Eigenlijk alles om ervoor te zorgen dat de lassers goed aan het werk kunnen. Met mijn rondes over de afdeling vraag ik of de collega’s tevreden zijn met wat ze doen, help ik hen met vragen over tekeningen en voer ik visuele inspecties uit zodat het laswerk er allemaal goed uitziet.  

Verder is het bijhouden van de laskwalificaties een belangrijk deel van mijn werk. Die moeten elk half jaar doorgestempeld worden en 2-jaarlijks opnieuw worden uitgevoerd. Ook zorg ik ervoor dat nieuwe kwalificaties goed voorbereid zijn. Zelf zou ik ook graag wel weer meer lassen, want dat is gewoon mooi om te doen. Maar omdat ik de laatste tijd met veel andere dingen bezig ben, schiet dat er nu (nog) bij in. 

RVS, staal én aluminium lassen

Iets waar we bijvoorbeeld op dit moment druk mee zijn, is de certificering voor het lassen van aluminium. Een behoorlijke uitdaging. Aluminium is een aparte tak op lasgebied, dus daar zijn we nu volop mee aan het oefenen en stoeien.

Voor het lassen van staal en RVS hebben we al veel certificeringen en kwalificaties in bezit. Hoewel we ook al langer aluminium lassen, laten we daarvoor nu ook officieel de kwalificaties afnemen. Dat gaat bijvoorbeeld om trekproeven, breekproeven, hardheidsproeven, buigproeven. Een keuringsinstantie beoordeelt op microscopisch niveau of de las sterk genoeg is. Ook nemen ze röntgenfoto’s en kijken ze in de las of er bindingsfouten zitten. Je kan wel zeggen dat het een uitdagende kwalificatie is en we zijn er dan ook zeer trots op als dit straks gelukt is!

 

Mooi werk

Bij Haarhuis starten we iedere dag om 7.30 uur met werken en onze werkdag eindigt om 16.30 uur. Het is vroeg beginnen, maar dan ben je ook weer op tijd klaar. Al sinds december 1999 ben ik van de partij. Gekscherend zeg ik wel eens; ik ben net een hypotheek, je komt niet van me af! En dat wil ik ook niet, want de omgang met elkaar hier, het lassen en de jongens opleiden, dat vind ik mooi werk!

“Lassen lijkt heel simpel, maar het is een heel precies werkje en er komt veel bij kijken. Het mooie van werken bij Haarhuis vind ik dan ook om de jongens en stagelopers te begeleiden om het vak te leren.”

– Erwin

Ruben – NPI Engineer (Welding specialist) 

Ik werk als NPI (New Product Introduction) engineer. Op deze afdeling heeft een ieder van ons bepaalde basiskennis en binnen de NPI-groep hebben verschillende personen bepaalde kernspecialismes. In mijn HBO-opleiding volg ik daarom de minor IWE. Dat staat voor International Welding Engineer en daar leer ik alles over het vakgebied lassen. Wat dus mooi aansluit op mijn huidige functie NPI Engineer – Welding specialist.

 

Advies

Als NPI Engineer sta je nauw in contact met klanten. Die komen voornamelijk bij ons voor ‘build to print’ projecten. Dat houdt in dat de klant het concept al goed uit ontwikkeld heeft, maar nog wel hulp nodig heeft met de realisatie ervan. Wij als NPI kijken dan mee op het gebied qua maakbaarheid, of het goed binnen de Masévon Group past en of dat we partijen kennen binnen onze supply chain welke het kunnen maken. Wij geven voornamelijk advies tijdens de ontwikkeling en de realisatiefase.

Totaalpakket

Wanneer het project opdracht is, zetten wij het pakket klaar voor onze inkoopafdeling met de juiste voorwaarden. Bijvoorbeeld specifieke onderdelen voorzien van meetrapporten, FAI (First Article Inspection) inspecties of wat we maar willen hebben qua kwaliteit. Dit alles stemmen we verder af met onze collega’s van Supplier Quality Engineering (SQE). Vervolgens maken we een procesflow, verzorgen de werkplaatsinrichting, tooling en instructies. Eigenlijk het totaalpakket totdat de assemblage gaat plaatsvinden.

 

Risico’s beperken

Ook bezoeken we regelmatig toeleveranciers om het proces met elkaar te bespreken aan de hand van de risico’s afkomstig uit de FMEA (Failure Mode and Effects Analysis) oftewel; een risicoanalyse. Afhankelijk van de score die daaruit komt, schrijf je een plan van aanpak of een controledocument. Net wat er nodig is, maar dit alles om de risico’s aan de voorkant te beperken.

 

Vraagbaak

Het leuke van deze functie is dat je vraagbaak bent voor de interne organisatie over brede technische kennis. Ik heb dus veel contact met collega’s en we werken volop samen. Ook is het mooi dat je met diverse klanten en in diverse markten werkt en dat je van A tot Z betrokken bent in het project. Al vanaf de conceptfase kijk je mee totdat het uiteindelijk een opgeleverd project is. (Of opgeleverd wordt aan de klant).

 

Doorgroeien binnen Masévon

Binnen Masévon ben ik begonnen als mechanisch monteur met later wat coördinator functies. De vraag kwam toen of ik mezelf verder wilde door ontwikkelen en zo startte ik met de deeltijdopleiding werktuigbouwkunde. Voor een betere aansluiting op de studie werd ik werkzaam op de engineering afdeling waar ik heb getekend met o.a. Solidworks om 3D modellen te maken van modules en machines. Die combinatie van engineering en de opgedane kennis als monteur paste goed bij NPI en zo kwam ik terecht op deze vrij nieuwe afdeling.

 

Uitdaging

Op enkele technische vlakken werken we op ‘Champions League’ niveau bij Masévon. Het gaat hier soms om zeer complexe constructies die gelast moeten worden. Door het lassen breng je veelal warmte aan in het product waardoor je vervorming (krimp) krijgt, maar vervolgens moet het product wel zeer nauwkeurig verspaand worden om alle kritische toleranties die onze klant vraagt te kunnen realiseren. Om de lasserij en de verspaner goed samen te laten werken om zo de best mogelijke kwaliteit te behalen, is het belangrijk dat deze twee partijen elkaar goed begrijpen. Een mooie uitdaging in communicatie en nauw samenwerken.

 

Het leuke van werken bij Masévon

Samenwerken binnen een multidisciplinair, jong en vooral energiek NPI-team, daar word ik gewoon vrolijk van. Het samenwerken aan verschillende projecten en dat laten slagen, daar gaan we 100% voor en dat is leuk. Met elkaar zoeken we de grenzen op qua maakbaarheid. Daarbij zijn we altijd met de nieuwste techniek bezig. Ook zijn er volop doorgroeimogelijkheden en er zijn altijd mogelijkheden om een nieuwe ontwikkeling in de markt te onderzoeken. Wanneer de businesscase goed is, dan staat het bedrijf altijd open om erin te investeren. Als je een techneut bent met brede kennis, leergierig en je werkt graag samen? Dan wil je binnen dit team en voor Masévon werken!

 

“Het samenwerken aan verschillende projecten en dat laten slagen, daar gaan we 100% voor en dat is leuk. Met elkaar zoeken we de grenzen op qua maakbaarheid. Daarbij zijn we altijd met de nieuwste techniek bezig.”

– Ruben 

Jouw Masévon

Bij Masévon draait het niet alleen om ons en onze producten. Wij hebben oog voor iedereen met wie we samenwerken. Van onze klanten en leveranciers tot onze collega’s. Samen kunnen we grootse dingen bereiken. Dit doen wij door er voor elkaar te zijn en goed naar elkaar te luisteren. Waar ligt ieders kracht? Hierdoor kunnen wij tot baanbrekende oplossingen komen. Wij inspireren elkaar en moedigen onze collega’s aan om zichzelf verder te ontwikkelen. Wil jij ons team komen versterken en ervaren wat wij voor jou kunnen doen? Bekijk dan direct onze vacatures, stuur een open sollicitatie of neem contact met ons op!

Mijn Masévon
“Je krijgt al snel het stempel ´System Engineer´ opgedrukt, maar bij Masévon is System Development echt wel een stap verder!”
Mijn Masévon
“Vooral dat precies werken en continu doorontwikkelen. Dat doen wat eigenlijk nog niet kan, dat is toch gewoon mooi?!”
Mijn Masévon
“De Schwung die hier is, daar zijn de andere bedrijven waar ik heb gewerkt jaloers op.”

Zo werken wij...

Op tijd

Een snelle en heldere doorlooptijd
Onze one stop shop maakt het maken sneller en makkelijker.

Binnen budget

Een helder projectplan
Ieder project krijgt een helder en open projectplan met bijhorende planning en daar wijken we niet meer vanaf.

Volgens afspraak

We doen wat we zeggen
Wat we zeggen is haalbaar, maakbaar, snel, precies en binnen verwachting: we doen wat we zeggen en zeggen wat we doen!

Samen

Doen waar je goed in bent
We doen niet perse wat onze klanten zeggen of vragen, wij doen wat de klant daadwerkelijk bedoelt.

Een greep uit onze opdrachtgevers

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring krijgt op onze website. Bekijk Privacyverklaring