Ontmoet de makers

Mathys te Wierik

Het DNA van Mathys

Geboren Slagharen – 1992
Werkt nu als Bedrijfsleider bij Haarhuis
First job Hij begon op zijn 13de in het magazijn van een installatiebedrijf.
Opleiding Werktuigbouwkunde TU in Delft
Slechtste vak op school Biologie  “Ik kan rustig een gans en zwaan door elkaar halen.
Privé Woont samen in Hardenberg
Vakliefde
 • SpaceX

“Mijn hoofdtaak was het terugleggen van niet-gebruikte stopcontacten in het magazijn.”

Mathys is niet altijd handig geweest, wel technisch. Hij wilde graag astronaut worden en heeft deze droom ook lang vastgehouden. Zijn ouders hebben hem altijd gestimuleerd om groot te dromen. Als je iets wilt jongen, dan moet je ervoor gaan! Maakt niet uit hoe groot die droom ook klinkt voor een ander. Toen hij 16 jaar was zorgde een meisje op een scooter ervoor dat zijn droom veranderde naar een bredere kijk op techniek.  Hoe kwam dat zo Mathys?

‘Handigheid ontwikkel je,

Ik zal het nooit vergeten. Ik had maandenlang patat gebakken bij Ponypark Slagharen en had eindelijk genoeg geld gespaard om een dikke brommer te kopen. Goh, wat een fijn gevoel als je die 300 kilo patat per dag ineens kan omzetten in iets tastbaars. Ik sprong op de brommer en reed met 65 km per uur door Collendoorn. Ik werd direct ingehaald door een meisje op een scooter… Wat? Hoe is dat mogelijk?! Ik was er direct helemaal klaar mee. Heb ik daarvoor zo hard gewerkt? Om ingehaald te worden door een meisje?!

Na een lange discussie met mijn vader mocht ik mijn brommer opvoeren. Hij gaf mij wel twee harde regels mee:

 

“Je doet alles zelf. Geen hulp! & je zegt absoluut niks tegen je moeder.”

Binnen no time had ik mijn brommer binnenstebuiten gekeerd en weer in elkaar gezet. Niemand zou mij nog inhalen! Ik hield wel een paar onderdelen over, maar dacht: ach zo lang die ‘ut doet..! Dat duurde niet zo lang, maar ook dat heb ik weer opgelost.

Zo gezegd, zo geleerd

Waar ben je begonnen? Je mocht geen hulp inschakelen en Google was nog niet beschikbaar vermoed ik maar zo..
Ach je begint gewoon, probeert wat en geeft niet op. Dan kom je er wel. Daarna wist ik ook direct wat ik wilde: ik wilde mijn passie voor techniek breder inzetten dan alleen die spaceshuttles. Ik koos daarom voor Werktuigbouwkunde in Delft. Een specialisatie in  ‘spaceshuttles’ kon ik daar eventueel later nog kiezen.

De brede kennis en passie voor en van techniek kan jij goed toepassen bij Masévon. Welk onderdeel van je werk vind jij het allerleukst?

Samen met mensen mooie dingen maken die anderen niet kunnen maken. Het geeft gewoon een kick als je allemaal de neuzen dezelfde kant op hebt staan. Ik vind het geweldig dat ik mijn passie voor techniek mag overbrengen op anderen.  Dat is toch gewoon mooi man?!

Jouw eerste werkdag bij Masévon was op 1 april 2021, weet je nog hoe dat was?
Zeker, de toon was direct gezet! De ICT afdeling had een mail verstuurd dat de collega’s een abonnement kunnen kopen bij Masévon voor het privégebruik van de wifi. Goh, wat hebben we hard gelachen! Sowieso was mijn eerste week echt super vet. Ik mocht in de tweede week op een vrijdagavond zelf onderdelen voor onze klant draaien. Samen met een collega deden we er alles aan om deze klant te helpen. Dat dat zomaar mag en kan; dat is echt gaaf!

‘Die Jackpot kan ik je niet geven, wel dat bedrijfje.’

Björn Wesselink | Masévon Group

Op vrijdagavond werken, daar word jij blij van?
Dat je die mogelijkheid krijgt om even door te gaan als het nodig, dat krijg je niet overal en is uniek. Daarnaast was het ook gewoon gezellig en sloten we de avond af met een biertje.

Ah dat is gaaf! Stel dat je alles kon worden in de wereld wat je maar wilt, no limits.
Makkelijk. Dit.

Maar echt, wat als je de jackpot zou winnen?
Serieus, dit. Björn vroeg mij vorig jaar: Wat wil je eigenlijk gaan doen met je opleiding? Mijn antwoord was toen: Als ik de jackpot win, begin ik een bedrijfje en ga ik gewoon mooie dingen maken. Björn zei direct: ‘Die jackpot kan ik je niet geven, wel dat bedrijfje.’ En zo begonnen onze gesprekken over de promotie naar mijn huidige functie.

Wauw! Wat tof. Ik hoorde inderdaad jouw verhaal  en dacht direct: ik wil Mathys ontmoeten en zijn verhaal horen achter deze stap. Wat was jouw eerste gevoel toen jij hoorde over deze kans?
Ah grappig eigenlijk; wij zaten in dezelfde vergaderruimte. Ik was echt mega blij dat hij mij het vertrouwen gaf en het überhaupt wilde overwegen. Toen het allemaal rond was, vond ik het zo stoer dat ze dat met mij aandurfden. Alleen de vraag was al een eer! En tot nu toe valt het nog niet tegen 😉!

Mooie brug naar mijn volgende vraag. Wat vind je echt niet tof aan werken bij Masévon?
We groeien zo hard en zo snel. Begrijp mij niet verkeerd, de dynamiek van een groeiend bedrijf is super tof: er zijn genoeg uitdagingen en je kan altijd naar de oplossingen kijken. Er zijn alleen helaas in deze dynamische omgeving wel dingen die je niet direct kan oplossen. Helaas kan je niet altijd alles in één dag oplossen, daar baal ik soms van.

Wat vind je inhoudelijk het mooist aan jouw job?
Dat ik samen met de mensen de verantwoordelijkheid draag om mooie technisch uitdagende producten te maken. En dat we ze vervolgens ook echt produceren, dat is de perfecte combinatie van theorie en praktijk. Alles wat je ontwerpt kom je ook weer tegen in de fabrieken.

Hoe ziet jouw toekomst eruit?
Ik heb een master in Presion en Micro Systems Engineering (High Tech Engineering – Semicon Industrie) gedaan en ik vind het super dat ik deze kennis bij Haarhuis kan toepassen. Haarhuis is een constructiebedrijf en ik denk dat ik met mijn technische achtergrond voor innovatie kan zorgen.

 

“Teamspirit”

 

Als je één woord mag geven aan je eerste jaar bij Masévon, welke zou dat dan zijn?
Teamspirit! Twee maanden na mijn start was ik voorzitter van de personeelsverenging. Echt samen dingen doen. Geen baas met 16 lagen ertussen, maar ‘gewoon’ samen mooie dingen maken.

Een greep uit onze opdrachtgevers

Een greep uit onze opdrachtgevers

Neem contact

met ons op

+31 (0)523 23 85 60
info@masevon.com

Molensteen 28
NL-7773 NM Hardenberg
The Netherlands

  Contact

  Masévon Group
  Molensteen 28
  7773 NM Hardenberg
  The Netherlands

  Bij ons werken

  Bij ons werken
  Leren
  Ontdekken
  Vacatures

  Contact

  Masévon Group
  Molensteen 28
  7773 NM Hardenberg
  The Netherlands